Kifid BKR-registratie procedure

Op 24 september 2021 geschreven door mr. Lisa van Gulik
  • Procesjurist BKR-registraties
rechtbank bkr verwijderen

Kifid bemiddeling met Dynamiet. Voor een eerlijke kans als consument

Kifid is sinds oktober 2021 dé plaats waar u in beroep kunt tegen een BKR registratie die in uw ogen verwijderd zou moeten worden, maar waar de financiële dienstverlener weigert mee te werken. Via een Kifid procedure – inclusief hoorzitting – kan verwijdering dan alsnog worden afgedwongen.

Uit onderzoek blijkt dat de consument bij Kifid vaak aan het kortste einde trekt, doordat de tegenpartij juridisch beter onderlegd is en ervaring heeft met dergelijke procedures.

Dynamiet Nederland bemiddelt al sinds 2012 bij het verwijderen van BKR registraties. Zo kan ook de consument profiteren van onze juridische kennis en jarenlange ervaring met een eerlijke kans in de procedure tot gevolg. Van de honderden rechtszaken die wij voerden namens mensen zoals u, werd 87% winnend afgesloten.

Dus overweegt u een Kifid procedure in gang te zetten? Lees dan eerst hieronder hoe Dynamiet Nederland u veel tijd, moeite en frustratie kan besparen.

Zo werk Kifid procedure bemiddeling door Dynamiet Nederland

Het opstarten van een procedure bij Kifid is nooit de eerste stap. Voordat u Kifid in kunt schakelen, is het belangrijk dat u zelf eerst de interne klachtenprocedure heeft doorlopen van de financiële dienstverlener waar het om gaat.

Met andere woorden: heeft u een klacht over een BKR registratie bij Rabobank? Dan is het zaak dat u deze registratie eerst bij Rabobank zelf aanvecht. Krijgt u bij de dienstverlener geen reactie, of komt u er niet uit? Dan is het tijd voor de volgende stap.

Ook dan is het starten van een Kifid procedure niet altijd nodig. In veel gevallen kan Dynamiet Nederland u een hoorzitting bij het Kifid besparen.

Voorbeeldcase

Onlangs hebben wij voor een cliënt een zaak gewonnen bij het Kifid. Onze cliënt had last van een A2-codering die door SNS Bank was geregistreerd bij het BKR. Door deze codering kon hij geen huis kopen. Inmiddels is de registratie volledig verwijderd en is cliënt volop bezig met de zoektocht naar zijn droomwoning.

Wilt u meer weten over deze case? Bekijk dan de pagina over de uitspraak van het Kifid.

Uitspraak van Kifid over BKR-code 2 van SNS Bank

Is het nodig om procedure bij het Kifid in gang te zetten? Dan rekenen wij een vast bedrag voor de gehele procedure. Een procedure bij het Kifid kost in totaal €2.450,-.

Dit is wat wij doen:

  • Wij dienen een waterdicht verzoekschrift in bij het Kifid.
  • Wij bemiddelen voor u met het Kifid en de tegenpartij.
  • Tijdens de zitting voeren wij namens u het woord.
  • De uitspraak en/of het behaalde resultaat bespreken wij met u.

Kortom, wij doen er alles aan om uw registratie tijdens deze procedure verwijderd te krijgen.

Dynamiet Nederland bespreking

Dat werkt als volgt.

1.  Gratis intakegesprek

Heeft u een BKR registratie en bent u benieuwd naar uw mogelijkheden om daar vanaf te komen? Vraag dan vandaag nog uw vrijblijvende en gratis intakegesprek aan.

Eén van onze specialisten brengt samen met u uw situatie in kaart. Op die manier kunnen wij een realistische inschatting maken van uw kansen en van de beste aanpak om te volgen.

2. Beoordeling van uw casus

Onze acceptatieafdeling beoordeelt of uw zaak voldoende kans van slagen heeft om de procedure in gang te zetten. Op die manier voorkomen we onrealistische verwachtingen. U weet snel waar u aan toe bent en maakt geen onnodige kosten voor een zaak waar de kans van slagen minimaal is.

Bij goedkeuring ontvangt u een offerte. Wanneer u deze accepteert, krijgt u een persoonlijke jurist toegewezen die is gespecialiseerd in BKR registratie verwijdering.

3. Bemiddeling bij de financiële dienstverlener

De jurist stelt namens u een verwijderingsverzoek op en bemiddelt bij de instantie waar de registratie vandaan komt.

Dit doen we ook wanneer u reeds zelf een verzoek had ingediend. In veel gevallen krijgen onze juristen – door hun specialistische ervaring en sterke netwerk in de financiële sector – namelijk meer voor u gedaan dan u als consument zelf kunt bewerkstelligen.

4. Eindverslag en mogelijke vervolgstappen

U ontvangt van ons een eindverslag met de uitslag van de bemiddeling. In de meeste gevallen komt u weer in aanmerking voor een hypotheek of andere lening.

Wanneer de financiële dienstverlener weigert mee te werken, kan worden besloten om een Kifid procedure te starten of naar de rechter te stappen. Via die weg kan dan mogelijk alsnog verwijdering van de BKR registratie worden afgedwongen.

Intakegesprek aanvragen

Hieronder leest u meer over hoe zo’n Kifid BKR verwijderingsprocedure in zijn werk gaat. Ook laten we zien waarom dit – in combinatie met bemiddeling door Dynamiet Nederland – soms een betere keuze is dan de gang naar de rechter en wat er is veranderd sinds de Geschillencommissie BKR werd afgeschaft.

Antwoord op de meeste gestelde vragen

Wat is Kifid en wat heeft het met BKR registratie te maken?

Hoe werkt de Kifid BKR-registratie procedure?

wat is er veranderd sinds de overstap van de Geschillencommissie BKR naar Kifid?

Wat is het verschil tussen een Kifid procedure en een uitspraak door de rechter?

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews