Het BKR (Bureau Krediet Registratie in Tiel)

Als u een lening afsluit, een creditcard heeft of een bestelling doet bij een postorderbedrijf, wordt u al snel geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (hierna; ‘het BKR’). Maar wat is het BKR nu eigenlijk en wat doet zij precies?

Over het BKR

Het BKR is een stichting die lange tijd geleden is opgericht door een aantal banken en andere kredietverstrekkers. Het doel van de organisatie is het geven van een betrouwbaar beeld van de financiële positie en het betalingsgedrag van consumenten. Enerzijds is dit om de consument te beschermen tegen overkreditering en anderzijds is dit om potentiële kredietverstrekkers een beeld te geven van het financiële verleden van een consument.

Dit is de reden dat kredieten worden geregistreerd. De stichting heeft hiervoor het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) in het leven geroepen; in dit systeem worden uw gegevens geregistreerd als u een lening afsluit.

Het BKR heeft een Algemeen Reglement opgesteld met regels waar de aangesloten financiële instellingen zich aan moeten houden. Deze regels zijn echter niet wettelijk bepaald. Wettelijke regels en gerechtelijke uitspraken prevaleren, anders dan kredietverstrekkers vaak betogen, dan ook altijd boven het opgestelde reglement. 


BKR registratie

Als u wordt geregistreerd bij het BKR, is dit in eerste instantie meestal een positieve registratie. Dit laat zien dat u een krediet heeft en dat u keurig aan uw betalingsverplichtingen voldoet. Als er een betalingsachterstand ontstaat (of er zich een andere bijzonderheid voordoet), kunt u echter negatief worden geregistreerd. Voor meer informatie over de coderingen, zie deze pagina.

Als u een negatieve registratie heeft en een nieuw krediet aanvraagt, wordt uw aanvraag in veel gevallen direct afgewezen. U krijgt tegenwoordig, anders dan vroeger, niet de mogelijkheid om uw situatie toe te lichten en de kredietverstrekker er op die manier van te overtuigen dat u wel betrouwbaar bent.

BKR registratie verwijderen

Wij vullen dit gat in het systeem op  door te bemiddelen met kredietverstrekkers en banken over het verwijderen van negatieve registraties. Wij handelen proactief en zetten ons volledig in voor consumenten om hen weer te helpen aan een nieuw begin. In veel gevallen is het verwijderen van uw BKR registratie hiervoor noodzakelijk.

Wilt u weten of wij dit ook voor u kunnen regelen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze adviseurs staan u graag te woord. Met al hun expertise en uitstekende klantgerichte service bekijken zij samen met u welke mogelijkheden er zijn. In de meeste gevallen kunnen wij absoluut iets voor u betekenen.