Geld lenen met BKR-registratie: is dat mogelijk?

Staat u negatief geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Dan lukt het vaak niet om een lening af te sluiten. Geld lenen is vrijwel onmogelijk in combinatie met een negatieve BKR-registratie. Hieronder kunt u zien wanneer u wél geld kunt lenen en wat Dynamiet Nederland eventueel voor u kan om u weer kredietwaardig te krijgen.

Dynamiet Nederland zet zich in voor consumenten door negatieve BKR-registraties verantwoord te verwijderen. Hierdoor zou u weer geld kunnen lenen bij een Nederlandse geldverstrekker.

Geld lenen met BKR: zo lost u het op

Verantwoord geld lenen met BKR is over het algemeen niet mogelijk. Het verwijderen van coderingen is daarom vaak noodzakelijk om alsnog te kunnen lenen. Hiervoor bent u bij Dynamiet Nederland aan het juiste adres. Wij bemiddelen met banken en kredietverstrekkers en starten juridische procedures. Zo helpen wij u op weg naar een betere situatie en kunt u in de toekomst weer geld lenen.

Let op

 • Wij kunnen niet alle negatieve BKR-registraties voor iedereen verwijderen. Wij helpen u alleen als dit verantwoord voor u is én u een goed belang heeft om geld te willen lenen. Daarom werken we met een kritisch acceptatiebeleid. Onze voorwaarden kunt u hieronder vinden.
 • Wij zijn een juridisch kantoor en geen geldverstrekker. U kunt daarom geen geld bij ons lenen.

Wilt u weten of wij kunnen helpen, zodat u weer verantwoord geld kunt lenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Voor consumenten met een negatieve registratie (A2, A3 of A4 BKR codering) is het praktisch onmogelijk om een lening te verkrijgen. Zelfs met een herstelcodering (code H) is het vaak niet mogelijk om geld te lenen met BKR. Het feit dat u in het verleden een betalingsachterstand had, ziet de geldverstrekker als een signaal dat u ook in het heden wel eens een wanbetaler kunt zijn.

Dat is natuurlijk onzin, want het een heeft lang niet altijd met het ander te maken. Zo kan er een goede reden zijn waarom u in een ver verleden een keer een achterstand had en betaalt u tegenwoordig al uw rekeningen netjes op tijd. Kredietverstrekkers nemen op dit vlak echter geen enkel risico en daarom is geld lenen met BKR zo goed als onmogelijk.

Wanneer kunnen wij u wel helpen

 • U heeft een duidelijk financieel én noodzakelijk belang om geld te willen lenen.
 • U heeft op dit moment geen achterstallige betalingen meer.
 • Heeft u lopende schulden? Dan kunnen we u mogelijk op een andere manier helpen. Bekijk hiervoor “verjaring van vordering en BKR“.
 • U heeft een redelijk en stabiel inkomen.
 • U heeft een logische verklaring voor het ontstaan van uw negatieve BKR-registratie(s).

Elke zaak is uniek. daarom zal uw aanvraag op basis van uw specifieke situatie worden beoordeeld door een van onze klantadviseurs. Benieuwd of wij u weer kredietwaardig kunnen krijgen?

Wanneer kunnen wij u niet helpen

 • U heeft een uitkering of geen inkomen.
 • Als u de ene gat wil vullen met de andere gat.
 • Uw belang om geld te willen lenen is voor luxueuze doeleinden.
 • Als de kans op recidive (wanbetaling) aannemelijk is.
 • U bent niet financieel stabiel.
Kredietwaardigheid omtrent bkr

Waarom kan ik geen geld lenen met BKR-codering (A2, A3, A4 of AH codering)

Heeft u een negatieve BKR-registratie (A2, A3 of A4 codering)? Dan is het praktisch onmogelijk om geld te kunnen lenen. Zelfs met een herstelcodering (code H) is het in principe niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten. Het feit dat u in het verleden een betalingsachterstand had, ziet de geldverstrekker als een signaal dat u ook in het heden wel eens een wanbetaler kunt zijn.

Dat hoeft natuurlijk zo te zijn, want het één heeft lang niet altijd met het ander te maken. Zo kunt u een goede reden hebben waarom u in een ver verleden een keer een achterstand had en betaalt u tegenwoordig al uw rekeningen weer netjes op tijd. Kredietverstrekkers nemen op dit vlak echter geen enkel risico en daarom is geld lenen met een negatieve BKR-registraties zo goed als onmogelijk.

Mr. Frank Visser over BKR registraties verwijderen

Heeft u een positieve BKR-registratie? Dan kunt u zonder problemen een nieuwe lening of bijvoorbeeld hypotheek afsluiten. Een positieve registratie heeft enkel invloed op uw leenvermogen. Met andere woorden: met een of meerdere leningen ligt het bedrag van de af te sluiten lening lager. Heeft u een negatieve BKR-registratie? Dan is het vrijwel niet mogelijk om geld te lenen.

In enkele gevallen is het wél mogelijk om geld te lenen met een negatieve BKR-registratie. Het gaat hier veelal om lichte BKR-coderingen (A, A1 of AH). Iedere kredietverstrekker heeft een eigen acceptatiebeleid waarmee wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor een lening. Heeft u te maken met een lichtere negatieve BKR-registratie? Ga dan vooral in gesprek met uw bank of kredietverstrekker. Bespreek de mogelijkheden en kijk wat er voor u mogelijk is.

Helaas blijkt uit de praktijk dat de mogelijkheden voor het lenen van geld met een negatieve BKR-registratie zeer beperkt zijn. Er zijn enkele kredietverstrekkers die een lening verstrekken aan mensen met BKR-registratie, zoals de Kredietbank. Hier zijn echter strikte voorwaarden aan verbonden. Geld lenen met een negatieve BKR-registratie bij kredietverstrekkers en (grote) banken is vrijwel onmogelijk. Voordat een nieuwe lening afgesloten kan worden, dient de negatieve registratie te verdwijnen van het BKR-overzicht. Dynamiet Nederland bekijkt graag samen met u de mogelijkheden.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Er zijn enkele mogelijkheden om een geld te lenen zonder dat er gekeken wordt naar uw BKR-overzicht. Let op: dit is niet zonder risico’s! Nederlandse kredietverstrekkers en banken zijn verplicht een BKR-toets uit te voeren. Bedrijven welke dit niet doen, zoeken vaak de grenzen op. Zij hanteren ongunstige voorwaarden en bekijken niet of het wel verantwoord is voor u om (opnieuw) geld te lenen. Wees daarom voorzichtig. Bekijk hier meer over de risico’s van geld lenen zonder BKR-toetsing.

hypotheek met bkr

Hypotheek aanvragen met BKR-registratie

Bent u van plan om een hypotheek af te sluiten? Houd er rekening mee dat uw BKR-registratie invloed heeft op uw hypotheekaanvraag. Een hypotheekverstrekker bekijkt naast uw inkomen ook uw financiële verleden. Met een BKR-toets wordt gekeken naar uw lopende én recent beëindigde leningen. Deze positieve registraties hebben invloed op de hoogte van het bedrag aan hypotheek dat u kunt lenen. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld een nieuwe woning én een nieuwe auto wenst te kopen.

Heeft u een negatieve BKR-registratie, dan is de kans groot dat uw hypotheekaanvraag zal worden afgewezen. U krijgt met een negatieve registratie al gauw het etiket van ‘mogelijke wanbetaler’ opgeplakt. Dit is vaak onterecht, een hypotheekverstrekker kent met een BKR-toetsing immers niet uw gehele situatie. Bekijk hier de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een hypotheek met een negatieve BKR-registratie.

Heb ik een BKR-registratie?

Bent u benieuwd of u te maken heeft met een positieve dan wel negatieve BKR-registratie? Vraag dan gratis en eenvoudig uw BKR-overzicht op. Uw overzicht vraagt u op bij het BKR. deze organisatie houdt alle afgesloten kredieten, leningen en hypotheken bij. Ook bijzonderheden zoals achterstanden en betalingsregelingen worden gemeld en geregistreerd bij het BKR. Bekijk meer over het BKR, BKR-registraties en de verschillende BKR-coderingen.

Wilt u weer kredietwaardig worden? Kom erachter wat Dynamiet Nederland voor u kan betekenen.

Direct hulp aanvragen

Veel gestelde vragen over geld lenen met BKR

Is geld lenen met een negatieve BKR registratie mogelijk?

Kan ik geld lenen zonder BKR registratie?

Hoe weet ik of ik een negatieve BKR registratie heb?

Onze BKR-registratie specialisten

Deepak Thakoerdien
 • 11 jaar ervaring met procedures tegen de financiële sector
 • De bekendste BKR-deskundige van Nederland
Jan Doeke Biesheuvel
 • Heeft honderden BKR-zaken opgelost zonder tussenkomst van de rechter
 • Inhoudelijk een zeer sterke jurist
Lisa van Gulik
 • Heeft honderden cliënten met succes bijgestaan
 • Start rechtszaken en procedures bij het Kifid
Nurettin Kocak
 • Heeft veel respect verworven binnen de BKR-branche
 • Een daadkrachtige en no-nonsense jurist
Bekijk ons hele team

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 514 reviews