BKR check

Hoe doe ik een BKR-check en word ik registratie vrij?

Een BKR-check uitvoeren

Bent u benieuwd naar uw BKR-registratie? Vraag dan hieronder uw BKR-overzicht op en voer een BKR-toetsing uit. Op uw BKR-overzicht kunt u in één oogopslag zien welke kredieten en leningen u heeft afgesloten.

Een consument wordt al snel geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs slecht te zijn; alle leningen worden geregistreerd. Talloze Nederlanders staan daarom zonder problemen geregistreerd.

Heeft u een negatieve BKR-registratie?

Pas op het moment dat u betalingsproblemen heeft (gehad), brengt dit negatieve gevolgen met zich mee. Er is dan waarschijnlijk sprake van een negatieve BKR-registratie. Indien een kredietverstrekker in het kader van een kredietaanvraag een BKR-check uitvoert, komen de gegevens die van u bekend zijn naar voren. Deze gegevens weegt een kredietverstrekker mee bij haar beslissing om u al dan niet een krediet te verstrekken.

Stappenplan gratis online BKR-check

Het opvragen van uw BKR-overzicht is gratis en eenvoudig online op te vragen bij het BKR. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

  1. Ga naar de website van het BKR
  2. Identificeer u online met uw iDIN
  3. Maak een account aan en vul uw persoonsgegevens in
  4. Bekijk en controleer gratis uw BKR-gegevens

Let op: iDIN is iets anders dan DigiD. iDIN is een systeem waarmee u inlogt via dezelfde methode die u gewend bent van uw eigen bank. Hiermee kunt u uzelf online identificeren. Meer weten over iDIN? Ga naar hun website!

Tip: sla uw overzicht op. Maak bijvoorbeeld een screenshot of print het overzicht uit. U kunt ook een officieel BKR-overzicht opvragen. U krijgt dan uw BKR-overzicht toegestuurd op gewaarmerkt papier.

Hoe controleer ik mijn BKR-overzicht?

  1. Op uw BKR-overzicht staan alle kredieten welke u heeft lopen of recent zijn beëindigd. Controleer of deze gegevens juist zijn.
  2. Controleer uw persoonsgegevens op de kredieten. Zijn deze niet juist? Neem dan contact op met de kredietverstrekker.
  3. Heeft u een krediet recent volledig afbetaald? Controleer of de kredietverstrekker dit heeft verwerkt. Dit kunt u zien of er bij het kopje ‘werkelijke einddatum’ een datum is geplaatst. Lopende kredieten hebben nog geen einddatum.

Ben ik BKR geregistreerd?

Check of u een positieve of negatieve BKR registratie heeft. Als u uw overzicht hebt ontvangen, kan het zo zijn dat daaruit blijkt dat u een negatieve BKR-registratie op uw naam heeft staan. deze herkent u aan de bijzonderheidscoderingen welke staan vermeld bij het krediet.

  1. Controleer of er bijzonderheden zijn vermeld onder het kopje ‘bijzonderheden.’ Staat er een codering zoals een A of A2? Dan heeft u een negatieve BKR-registratie.
  2. Staat er enkel een streepje? Dan heeft u een positieve BKR-registratie.

Een achterstand van meer dan twee maanden wordt al geregistreerd. Het is daarom verstandig om voor de zekerheid een check uit te voeren.

Lees hier meer over het opvragen van uw BKR-registratie en voor een uitgebreidere uitleg van het overzicht.

Aanvraag van een creditcard of hypotheek

U heeft uw BKR-overzicht opgevraagd en geconstateerd dat u te maken hebt met een negatieve BKR-registratie. Dit zal helaas uw aanvraag van bijvoorbeeld een creditcard of hypotheek ernstig belemmeren.

Een negatieve BKR-registratie kan vele oorzaken hebben en betekent niet per definitie dat u een wanbetaler bent; toch wordt u in veel gevallen wel zo behandeld. Een bank neemt liever geen risico’s en wijst daarom veelal uw aanvraag af. Deze afwijzing is echter lang niet altijd terecht. Het kan immers goed zijn dat er een duidelijke aanwijsbare oorzaak was voor uw betalingsachterstanden, buiten uw schuld om. Ook voor een terechte BKR registratie verwijdering kunt u bij Dynamiet terecht.

Uw BKR-registratie verwijderen

Heeft u te maken met een negatieve BKR-registratie en wordt u belemmerd bij het aanvragen van een nieuw krediet? Wenst u bijvoorbeeld een woning aan te kopen? Dynamiet Nederland helpt u graag om dit mogelijk te maken. Door onze jarenlange ervaring met het bemiddelen met kredietverstrekkers en het starten van zowel juridische als gerechtelijke procedures, kunnen wij u in veel gevallen helpen met het maken van een nieuwe start.

Benieuwd of wij u kunnen helpen?

Stuur uw BKR-overzicht naar ons toe of vraag direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze adviseurs staan u dan graag te woord en beantwoorden de meest uiteenlopende vragen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en kunt u snel en effectief toewerken naar een duurzame oplossing.

Intakegesprek aanvragen
Intakegesprek aanvragen Bellen