Geld lenen zonder BKR: zo lost u het op!

Geld lenen zonder BKR

Officieel gezien is geld lenen zonder BKR onmogelijk: u kunt geen geld lenen zonder dat de kredietverstrekker een BKR-toetsing uitvoert. Alle Nederlandse kredietverstrekkers zijn namelijk bij wet verplicht om naar uw kredietgegevens te kijken. Met deze toets ziet een kredietverstrekker in één oogopslag welke leningen u heeft afgesloten en of u wellicht betalingsproblemen heeft (gehad).

BKR-hulp om alsnog geld te kunnen lenen

Dynamiet Nederland is gespecialiseerd in het verwijderen van negatieve BKR-registraties. Ons doel is dat alle BKR-gerelateerde belemmeringen voor u worden weggenomen, om zo een nieuwe lening af te kunnen sluiten.

Let op:

 • Helaas kunnen wij niet iedere consument van zijn registraties afhelpen. Daarom werken we met een acceptatiebeleid. Onze voorwaarden treft u hieronder aan.
 • Wij zijn een juridisch kantoor en geen kredietverstrekker. Het is daarom niet mogelijk om bij ons of via ons snel geld te lenen zonder BKR. Natuurlijk kunt u wel een kredietaanvraag indienen bij een willekeurige kredietverstrekker, nadat wij u succesvol hebben geholpen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor onze BKR-dienstverlening? Vraag vooral een vrijblijvend telefonisch intakegesprek aan.

Intakegesprek aanvragen

Onze BKR-registratie specialisten

Jan Doeke Biesheuvel
 • Heeft honderden BKR-zaken opgelost zonder tussenkomst van de rechter
 • Inhoudelijk een zeer sterke jurist
Lisa van Gulik
 • Heeft honderden cliënten met succes bijgestaan
 • Start rechtszaken en procedures bij het Kifid
Nurettin Kocak
 • Heeft veel respect verworven binnen de BKR-branche
 • Een daadkrachtige en no-nonsense jurist
Sarah van den Berg
 • Behoort tot de absolute top in haar werkveld
 • Verkoos een carrière als BKR-jurist boven advocaat
Vera van der Vliet
 • Jurist uit het bankwezen met veel financiële kennis
 • Heeft duizenden coderingen weten te verwijderen
René Speelman
 • Jurist met ontzettend veel financiële kennis
 • Is tevens mediator
Björn de Haan
 • Heeft ruim 8 jaar ervaring met BKR-procedures
 • Start alleen rechtszaken
Nadine Edelschaap
 • Heeft honderden zaken positief opgelost
 • Creatieve jurist die 'out of the box' denkt
Deepak Thakoerdien
 • 11 jaar ervaring met procedures tegen de financiële sector
 • De bekendste BKR-deskundige van Nederland
Mirjosa de Sanders
 • Juridisch medewerker met 5 jaar ervaring binnen Dynamiet
 • Helpt u bij het compleet maken van uw dossier
Menno de Boorder
 • Doet alleen de rechtszaken
 • Wint veruit de meeste zaken
Tine Notenboom
 • Gespecialiseerd in rechtszaken
 • Doet alleen de complexe zaken
Berry van Ockenburg
 • Is het van nature met alles oneens, dus ook met BKR-coderingen
Dhirin Alakhramsing
 • Een echte mensenmens
 • Denkt alleen in het belang van de klant
Eva Hukshorn
 • Maakt een strategisch plan om uw dossier in goede banen te leiden
Marcel Boot
Sharona Boedhai
Michael de Zwart
Walid Rabah
 • Is communicatief ijzersterk
 • Gaat tot het bittere eind voor zijn cliënten
Bekijk ons team

Ons acceptatiebeleid wat zijn de voorwaarden?

Elke zaak is uniek, en daarom beoordelen we elke aanvraag afzonderlijk. Er zijn echter enkele kernvoorwaarden die voor iedereen gelden:

 1. Financieel belang: U moet een concreet financieel belang hebben om van uw registraties af te willen komen. De reden voor het lenen van geld speelt een cruciale rol. Als u bijvoorbeeld geld wilt lenen voor een droomreis of om een luxe auto te kopen, dan kunnen wij u niet helpen; het belang wordt dan niet als groot genoeg beschouwd.
 2. Oorzaak van registratie: We verwachten dat u een duidelijke verklaring kunt geven over hoe uw negatieve BKR-registratie is ontstaan. U moet bijvoorbeeld kunnen uitleggen waarom u destijds uw lening niet kon terugbetalen.
 3. Financiële draagkracht: U moet financieel in staat zijn om een lening af te sluiten. Dit betekent dat u een stabiel en redelijk inkomen moet hebben. Als u bijvoorbeeld alleen een uitkering ontvangt, is dit wellicht niet voldoende.
 4. Huidige schulden: In principe moet u geen openstaande schulden hebben. Als u schulden heeft die u momenteel niet kunt afbetalen, dan is het onverantwoord om meer te lenen om overkreditering te voorkomen. Echter, als u schulden heeft en al jaren niets van de schuldeisers heeft vernomen, dan kunnen we kijken of we u op een andere manier kunnen helpen.
 5. Verwijderingskans: We nemen uw zaak alleen aan als er een reële kans is dat de BKR-registratie wordt verwijderd. In dat geval bemiddelen wij voor u met de kredietverstrekker die de registratie bij het BKR heeft gemeld, en dienen we een verzoek tot verwijdering in.
Intakegesprek aanvragen

Wat is het BKR?

Bij het BKR worden kredieten geregistreerd. Het BKR houdt alle leningen bij die consumenten hebben afgesloten. Ook goederen op afbetaling bij postorderbedrijven of in winkels, telefoonabonnementen, rood staan bij banken of creditcards worden bijgehouden.

Via het systeem van het BKR kunnen kredietverstrekkers bepalen of het verantwoord is om leningen te verstrekken.

Geld lenen zonder bkr

Geld lenen met BKR-registratie

Er is groot een verschil tussen een positieve en een negatieve BKR-registratie.

Positieve BKR-registratie

Een positieve registratie heeft slechts invloed op de hoogte van het bedrag dat u kunt lenen. Als uw financiële situatie het toelaat, kunt zonder problemen geld lenen.

Negatieve BKR-registratie

Als u negatief geregistreerd staat is het praktisch onmogelijk om geld te lenen bij een Nederlandse geldverstrekker. U krijgt een negatieve registratie als u in het verleden een betalingsachterstand hebt gehad. Een negatieve BKR-registratie wordt gekenmerkt door een codering. Vijf jaar nadat u het krediet heeft terugbetaald, verdwijnt de codering bij het BKR.

Probeer bij uw eigen bank geld te lenen

Heeft u een negatieve BKR-registratie? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw eigen bank. Zij kennen uw (financiële) situatie het beste en zijn soms bereid om alsnog geld aan u uit te lenen tegen een regulier rentepercentage.

Wat zijn de risico's van geld lenen zonder BKR-toetsing?

Schimmige business

Het lenen van geld zonder het uitvoeren van een BKR-toets is zeer schimmig. Kredietverstrekkers die zich aan deze praktijk wagen, hebben uw financiële belangen niet bepaald voorop staan. Het is namelijk ook niet toegestaan om een BKR toets over te slaan bij het verstrekken van een lening.

Bescherming

Hoewel een negatieve BKR-registratie een grote belemmering kan vormen, probeert het systeem u ook te beschermen. Door geen BKR-toets uit te voeren, weten kredietverstrekkers niet of u überhaupt wel in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen. Als dat niet het geval is, komt u alleen nog maar meer in de financiële problemen.

Ongunstige voorwaarden

Kredietverstrekkers welke leningen verstrekken zonder BKR-toetsing, hanteren vaak niet geheel toevallig zeer ongunstige voorwaarden. Zo betaalt u bijvoorbeeld een flinke rente of worden er veel strengere voorwaarden gesteld vergeleken met de voorwaarden van een normale kredietverstrekker. Denk vooraf goed na over deze zaken indien u overweegt om een lening aan te vragen bij een dergelijke kredietverstrekker.

Nederlandse wetgeving

De wetgeving in Nederland verplicht alle kredietverstrekkers om een toetsing uit te voeren voorafgaand aan het verstrekken van een krediet. Naast uw inkomen, wordt ook uw financiële verleden bekeken. Een kredietverstrekker die zich hier niet aan houdt, is veelal minder betrouwbaar en zoekt vaak de grenzen op. Lening aanvragen zonder BKR toets raden wij dan ook sterk af: u loopt een groot financieel risico.

Geld lenen zonder BKR-registratie bij een aanbieder van minileningen

Minilening zonder bkr: wees voorzichtig

Partijen die een minilening (ook wel flitskrediet genoemd) aanbieden hebben geen Nederlandse bankvergunning. Via het buitenland omzeilen zij met hun flitskredieten de Nederlandse wetgeving. De Autoriteiten Financiële Markten (AFM) waarschuwt hiervoor.

Flitskredieten zijn al jaren in opspraak door de AFM. Dergelijke aanbieders rekenen torenhoge rentes van zo een 14% per jaar en rekenen daarnaast allerlei andere vage en verborgen kosten. Hierdoor zullen uw schulden uiteindelijk alleen maar toenemen en wordt het u praktisch onmogelijk gemaakt om over te stappen naar een andere geldverstrekker.

Verwijderen van een BKR-registratie om geld te kunnen lenen

Geld lenen is in principe alleen mogelijk nadat de kredietverstrekker of bank een BKR-toets heeft uitgevoerd. Als er sprake is van een negatieve BKR-registratie op uw BKR-overzicht, ziet men u vaak als wanbetaler. De kredietverstrekker gaat er dan vanuit dat u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt of zult voldoen.

U bent niet automatisch een wanbetaler

Het hebben van een BKR-registratie betekent niet direct dat u een wanbetaler bent. Misschien hebt u in het verleden te maken gehad met bijzondere omstandigheden waardoor er een betalingsachterstand is ontstaan. Een dergelijke achterstand is vaak goed te verklaren. Echter, dit zou niet altijd moeten betekenen dat het u onmogelijk wordt gemaakt om een nieuwe lening af te sluiten. Dynamiet Nederland helpt u hier graag bij.

Dit vindt mr. Frank Visser over het verwijderen van registraties

Kunnen wij u helpen?

We starten altijd met een grondige inventarisatie van uw zaak. Onze klantadviseurs nemen ruim de tijd om uw persoonlijke situatie (telefonisch) te bespreken en te beoordelen. Zo bent u verzekerd van specialistische kennis en uitstekende service.

Intakegesprek aanvragen

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews