Hoe doe ik een BKR-check en hoe word ik BKR-registratie vrij?

Via deze pagina kunt u een BKR-check uitvoeren. Daarnaast kunnen wij eventueel helpen om u registratie vrij te krijgen. Dynamiet.nl is de specialist bij het ongedaan maken van negatieve BKR-coderingen.

Een consument wordt al snel geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs slecht te zijn; indien u bijvoorbeeld een lening afsluit is dit al zichtbaar, ook als u netjes aan uw verplichtingen voldoet. Talloze Nederlanders staan daarom zonder problemen geregistreerd.

Indien een kredietverstrekker in het kader van een kredietaanvraag een BKR check uitvoert (oftewel; u toetst bij het kredietregistratiebureau), komen de gegevens die van u bekend zijn naar voren. De kredietverstrekker zal deze gegevens vervolgens mee laten wegen bij haar beslissing om u al dan niet een krediet te verstrekken.

Omdat het uw persoonsgegevens zijn die worden geregistreerd, heeft u altijd het recht op inzage in deze gegevens. U kunt een overzicht opvragen om erachter te komen of en zo ja, door welke kredietverstrekker(s), u bent geregistreerd.

Wilt u weer kredietwaardig worden?


Heb ik een BKR-registratie?

Hoe voer ik een eigen BKR check uit?

Uw eigen gegevens kunt op meerdere manieren opvragen. U kunt bijvoorbeeld een BKR overzicht opvragen bij uw bankfiliaal. Ook kunt u het BKR overzicht online opvragen, via www.bkr.nl. Vervolgens ziet u welke gegevens van u bij deze organisatie bekend zijn. Zelf een check uitvoeren is altijd een verstandig idee, want zo bent u goed op de hoogte van uw eigen financiële situatie en komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Negatieve BKR check?

Als u uw overzicht heeft ontvangen, kan het zo zijn dat daaruit blijkt dat u een negatieve BKR registratie op uw naam heeft staan. Deze herkent u aan bijzonderheidscoderingen die zijn vermeld bij het krediet. Doorgaans wordt u negatief geregistreerd als een betalingsachterstand van meer dan twee maanden is ontstaan.

Het is daarom niet verrassend dat veel Nederlanders kampen met de gevolgen hiervan. Een achterstand van twee maanden of meer kan door uiteenlopende omstandigheden immers al snel ontstaan. Voor de zekerheid een check uitvoeren kan daarom nooit kwaad.

Aanvraag van creditcard of hypotheek

Een negatieve BKR registratie kan natuurlijk vele oorzaken hebben en betekent dan ook niet per definitie dat u een wanbetaler bent. Een bank ziet u helaas in veel gevallen wel zo. Deze instantie wenst geen enkel financieel risico te nemen en kijkt uitvoerig naar de financiële achtergrond van eenieder die een lening wil afsluiten.

Kon u in het verleden niet voldoen aan uw betalingsverplichtingen en staat u daarom geregistreerd? Dan betekent dit vrijwel altijd dat uw aanvraag voor een nieuwe lening, creditcard of hypotheek wordt afgewezen. Lang niet altijd terecht. Het kan immers goed zijn dat er een duidelijk aanwijsbare oorzaak was voor uw betalingsachterstanden, buiten uw eigen schuld om.

Verwijderen van een BKR-registratie na uitvoeren check

Is dit het geval en heeft u er alle vertrouwen in dat u nu wel aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen? In dat geval kunnen wij u helpen op weg naar een betere situatie. Door onze jarenlange ervaring met het bemiddelen met kredietverstrekkers en het starten van juridische én gerechtelijke procedures, bieden wij consumenten in veel gevallen weer een nieuwe start nadat zij een check hebben uitgevoerd.

Als u naar aanleiding van uw BKR check wilt weten of ook uw registratie kan worden verwijderd, kunt u gratis en geheel vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Onze adviseurs staan u dan graag te woord en beantwoorden de meest uiteenlopende vragen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en kunt u snel en effectief toewerken naar een duurzame oplossing.