BKR A2 codering

Dynamiet BKR registratie

A2 codering BKR: wat is het en wat doet je eraan?

Leent u geld, dan wordt dit bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd. Dit hoeft verder niets te betekenen, maar indien u problemen krijgt met de aflossing van het krediet, kan deze registratie niet zo positief uitpakken.

Als u een betalingsachterstand oploopt en voor langere tijd niets met deze achterstand doet, loopt u het risico op een negatieve BKR registratie in de vorm van een A2 codering. Maar wat houdt deze A2 code nu precies in en wat kunt u er tegen doen?

negatieve bkr registratie - kredietwaardigheid

Wat is een A2 codering?

De A2 codering bestaat uit twee delen: de A-code en code 2. Deze combinatie van letter en cijfer geeft de status aan van uw krediet en is een maatstaf voor kredietverstrekkers. In het kredietoverzicht vindt u verschillende codes, waaronder de codes A en 2. Wat deze concreet inhouden, bespreken we hieronder.

A-code

Een code A betekent dat u een achterstand hebt opgelopen in uw krediet. Deze ontstaat echter niet zomaar. Als een kredietverstrekker over wilt gaan tot het plaatsen van code A, dient u hiervan vooraf op de hoogte gebracht te worden. Hierbij krijgt u de mogelijkheid om deze achterstand alsnog binnen een bepaalde termijn af te lossen of een regeling te treffen. Indien u binnen deze gestelde termijn geen betalingsregeling treft en geen actie onderneemt in de achterstand, mag de code A worden geregistreerd. Deze code zal voor vijf jaar lang zichtbaar zijn en kan u belemmeren in het afsluiten van een lening of het leasen van een auto.

Code 2

De twee in de A2 codering ontstaat als de kredietaanbieder vraagt om de kredietachterstand in één keer terug te betalen. Het krediet wordt volledig opeisbaar gesteld en vaak wordt hierbij ook steun gezocht van een incassobureau. De kredietaanbieder eist het krediet als het ware op. Ook als het krediet betaald is en de achterstand is ingelopen, blijft deze code nog voor vijf jaren zichtbaar. Zeker een hypotheek met BKR A2 code afsluiten kan erg moeilijk zijn.

BKR A2 codering met einddatum

Bij meerdere A2 codes wordt de kans steeds kleiner dat een kredietverlener u niet het voordeel van de twijfel geeft. Is uw achterstand kwijtgescholden en betaald? Dan komt hier een einddatum bij te staan. Deze datum is ook zichtbaar voor toekomstige kredietverstrekkers.

Wij raden u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met uw kredietverstrekker bij een A2 registratie om een betalingsregeling te treffen.

Hypotheek krijgen met bkr registratie

Hypotheek met A2 codering

Als u een lening af wilt sluiten of een woning wilt kopen, kan een negatieve BKR registratie erg in uw nadeel werken. Zeker een A2 code, waarbij het krediet in zijn geheel opeisbaar is, kan dit het afsluiten van een hypotheek erg lastig maken. Deze registratie bij het BKR geeft inzicht in de financiële situatie en kan voor een hypotheekverlener de doorslag geven om u geen lening te verstrekken.

Maar waarvoor dient deze registratie bij het BKR nu precies? Het beschermt u tegen nieuwe schulden door het afsluiten van nieuwe leningen. Vooral bij een A2 codering heeft u een bedrag open staan, waarbij de lening in zijn geheel opeisbaar is. Om dan daarnaast een nieuwe lening af te sluiten, kan voor nog hogere vaste lasten zorgen. De lasten van de nieuwe lening drukken als het ware nog zwaarder op de huidige schulden. Daarnaast wordt het risico voor de kredietverstrekker met een A2 code nog groter.

Het is dan vaak niet makkelijk om een hypotheek af te sluiten met een A2 codering. Wat kunt u hieraan doen?

 1. Het is van belang dat de achterstand volledig is afgelost. Als het bedrag dat volledig opeisbaar is gesteld, nog niet voldaan is, is de kans dat u in aanmerking komt voor een hypotheek nihil.
 2. U moet de ruimte hebben in uw inkomen. De hypotheek moet goed passen binnen uw financiële situatie.
 3. U hebt voldoende eigen middelen tot uw beschikking.

Als u niet de mogelijkheid hebt om de A2 achterstand op korte termijn terug te betalen, heeft u weinig kans op een nieuwe hypotheek. Een andere codering is de A3 code.Deze codering wordt gezien als behoorlijk ernstig. Dit komt doordat het een teken is dat de kredietverstrekker heeft gekozen om een deel kwijt te schelden om althans een deel van het geld terug te krijgen.

Dynamiet Nederland bespreking

Een negatieve BKR-registratie verwijderen

Dynamiet Nederland helpt u bij het verwijderen van een negatieve BKR-registratie. In vele gevallen wordt u door deze registratie gezien als risicogeval. Als uw schuld allang is afgelost en u uw financiële zaken weer op orde hebt, kan de registratie een vertekend beeld geven.

De negatieve BKR codering kan als last op uw schouders voelen en u belemmeren in het afsluiten van een nieuwe lening of het leasen van een auto. In dit geval kunnen wij u helpen bij het verwijderen van deze BKR registratie. Hierdoor hoeft u niet vijf jaar te wachten tot deze registratie niet meer zichtbaar is. Bij deze verwijdering worden verschillende belangen tegen elkaar afgewogen.

Hoe gaan wij te werk?

Heeft u een A2 codering BKR en wilt u een lening afsluiten? Wij gaan graag met u in gesprek. Dit eerste adviesgesprek is geheel vrijblijvend, waaraan geen kosten zijn verbonden. In het gesprek geven wij u een uitgebreid advies over de kans die u maakt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Als wij denken dat u een kans maakt op verwijdering van een registratie, gaan wij graag voor u aan de slag. Wilt u dat wij proberen om de registratie te verwijderen? Dan zullen wij verschillende documenten voor u opvragen en juridische stappen zetten. Onze experts weten precies hoe zij dit aan moeten pakken.

Heeft u op dit moment een A2 codering of in het verleden gehad? Neem contact op voor ons vrijblijvend advies gesprek. Onze specialisten geven u graag een uitgebreid advies en nemen u mee in de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over A2 coderingen

Wat is een A2 codering?

Kan ik een hypotheek afsluiten met een A2 codering?

Waarvoor dient een BKR A2 code?

Kan ik een hypotheek krijgen met een A2 codering?

Onze A2-codering specialisten

Deepak Thakoerdien
 • 11 jaar ervaring met procedures tegen de financiële sector
 • De bekendste BKR-deskundige van Nederland
Jan Doeke Biesheuvel
 • Heeft honderden BKR-zaken opgelost zonder tussenkomst van de rechter
 • Inhoudelijk een zeer sterke jurist
Lisa van Gulik
 • Heeft honderden cliënten met succes bijgestaan
 • Start rechtszaken en procedures bij het Kifid
Nurettin Kocak
 • Heeft veel respect verworven binnen de BKR-branche
 • Een daadkrachtige en no-nonsense jurist
Bekijk ons hele team

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews