EVR registratie verwijderen? Dit is alles wat u moet weten

Geschreven op 5 november 2021 door Vera van der Vliet

Een EVR registratie verwijderen is mogelijk. Maar dit is natuurlijk per zaak verschillend. Wij beoordelen graag of het in uw geval zinvol is om de registratie aan te vechten.

Op deze pagina maakt u kennis met deze vorm van registreren. Ook laten we zien waarom het (voortijdig) verwijderen van een EVR registratie vaak mogelijk is. Mocht u worden geconfronteerd met deze registratie, dan is het belangrijk om te weten wat dit voor u betekent en of u deze registratie kunt aanvechten.

Fragment EditieNL over EVR-registraties

Een EVR registratie blijft acht jaar staan. Heeft u last van deze registratie? Vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan om erachter te komen of wij deze voor u kunnen laten verwijderen.

Intakegesprek aanvragen
Vera van der Vliet
Nadine Edelschaap
Björn de Haan
Nurettin Kocak
Jan Doeke Biesheuvel
Burcu Temizisler
Lisa van Gulik
Melissa van den Bos
Menno de Boorder
Tine Notenboom
Mirjosa de Sanders
Berry van Ockenburg
Eva Hukshorn
Dhirin Alakhramsing
Sharona Boedhai
Michael de Zwart
Marcel Boot
nrc

EVR registratie als een financiële gevangenis van acht jaar

In een groot interview in het NRC omschreef onze eigen Vera van der Vliet een EVR registratie als een financiële gevangenis. Het volgende is een fragment uit het betreffende interview.

„Het EVR is een financiële gevangenis”, zegt jurist Vera van der Vliet. Ze werkt bij Dynamiet Nederland, een bedrijf dat mensen helpt hun opname in het register aan te vechten bij bank, Kifid of rechter. „Banken hebben de macht mensen financieel vast te zetten, te straffen. En dat gebeurt niet altijd op een eerlijke manier.”

„Je belandt vrijwel altijd voor acht jaar in dat EVR-register. Dat is lang niet altijd in verhouding tot wat er is gebeurd”, constateert Van der Vliet. „De een houdt zich als crimineel bezig met witwaspraktijken, de ander vult een vraag op een formulier verkeerd in.”

Wat is een EVR registratie?

Waar vrijwel iedereen wel eens met het fenomeen BKR registratie te maken krijgt, zullen de meeste mensen gelukkig nooit met een EVR registratie geconfronteerd worden.

Veel mensen hebben zelfs vaak nog nooit van EVR registraties gehoord. Toch is het één van de belangrijkste en meest risicovolle registraties die voorkomen in een register.

Een EVR registratie staat voor een registratie in het Externe Verwijzingsregister, een onderdeel van het EVA (Externe Verwijzingsapplicatie) dat het BKR bijhoudt. In dit systeem worden frauderegistraties verzameld, zodat andere kredietverstrekkers dit in kunnen zien. We onderscheiden daarnaast het Interne Verwijzingsregister (IVR).

Het verschil tussen een IVR en een EVR registratie maakt duidelijk waarom verwijdering van een EVR registratie wenselijk kan zijn.

Een EVR registratie verwijderen is moeilijk, maar niet onmogelijk

Het moge duidelijk zijn: een EVR registratie kunt u beter voorkomen dan genezen. Bent u onverhoopt toch tegen een frauderegistratie aangelopen en bent u benieuwd naar uw opties? Dan kan het hoopgevend zijn om te weten dat een EVR registratie aanvechten en verwijderen soms mogelijk is.

Een kredietverstrekker mag u namelijk niet zomaar registreren. Het doel van het register is immers niet om mensen hun leven overhoop te gooien, maar om fraude aan te pakken. Ook kredietverstrekkers moeten daarom – gelukkig – voldoen aan vele strenge eisen bij registratie in het EVR.

Ook zijn er gevallen waarbij de termijn van acht jaar simpelweg veel te lang is. Tot slot kan het ook zo zijn dat een IVR registratie wel terecht tot stand is gekomen, maar niet meer in stand mag worden gehouden.

Bent u benieuwd of u ook in aanmerking komt voor aanpassing of verwijdering van uw EVR registratie? Uw kansen vergroten met de steun van een ervaren jurist die zich dagelijks inzet voor mensen zoals u? Neem dan contact op met onze specialisten via 079 820 02 63.

Intakegesprek aanvragen

Vraag en antwoord

Hoe komt EVR registratie tot stand?

Wat zijn de gevolgen van een EVR registratie?

Wat is het verschil met IVR registratie?

Wat is een SFH registratie?

Intakegesprek aanvragen Bellen