BKR verwijderen bij ABN AMRO? Zo regelen wij dat voor u

Op 30 september 2021 geschreven door drs. Vera van der Vliet
  • Jurist BKR-registraties


Heeft u te maken met een BKR registratie van ABN AMRO die uw dromen en wensen in de weg staat? Staat deze registratie uw hypotheek of (zakelijke) lening in de weg en wilt u weten of en hoe u ervan af kunt komen? Hieronder leest u hoe een registratie van het BKR verwijderen bij ABN AMRO in zijn werk gaat.

We bespreken de gang van zaken rondom een registratie van ABN AMRO afmelden bij BKR. Hoe gaat deze bank om met zo’n verzoek? Wat zijn uw kansen betreffende het verwijderen van een ABN AMRO BKR registratie?

Inhoud van deze pagina:

Over BKR en ABN AMRO

Het is eerst belangrijk om te begrijpen wat een BKR registratie eigenlijk is, voordat we het gaan hebben over hoe een registratie van BKR verwijderen bij ABN AMRO in zijn werk gaat.

Het BKR – Bureau Krediet Registratie – registreert leningen en schulden die u heeft bij een kredietverstrekker. Dit geeft eventuele toekomstige kredietverstrekkers inzicht in uw financiële gezondheid, zodat zij kunnen bepalen of het verstrekken van een (nieuwe) lening wel of niet verantwoord is.

Wilt u meer weten over hoe zo’n registratie tot stand komt en welke varianten er zijn, lees dan onze complete BKR-registratie uitleg. Voor nu is het voldoende om te beseffen dat een registratie bij het BKR dus bij een kredietverstrekker vandaan komt.

Hoe een registratie bij het BKR van ABN AMRO tot stand komt

Zoals we hierboven hebben gezien, wordt het lenen van geld geregistreerd door het BKR. Dat betekent dat ook geld lenen bij ABN AMRO met BKR registratie gepaard gaat.

In de praktijk kan een BKR registratie bij ABN AMRO dan ook op verschillende manieren tot stand komen:

  • U kunt voor een bedrag van ten minste €250,- rood staan op uw bankrekening
  • Met een creditcard van ABN AMRO heeft u aankopen gedaan voor meer dan €250,- in één maand
  • U heeft een (doorlopend) krediet van meer dan €250,- afgesloten

Het gaat hier om zogenaamde positieve BKR registraties. Zolang u de aflossingen op tijd betaalt, is er dan niet zoveel aan de hand.

Wanneer u betalingsachterstand oploopt op de schulden, dan kan dit leiden tot een negatieve BKR registratie. Voor andere kredietverstrekkers is dit een teken dat u moeite hebt gehad met terugbetalen en dus kan het ervoor zorgen dat ze terughoudend zijn met nieuwe kredieten.

Ook nadat u de volledige schuld heeft afgelost, blijft een registratie nog tot vijf jaar staan. Dat betekent dat ook toekomstige kredietverstrekkers nog al die tijd kunnen zien dat u betalingsproblemen heeft gehad en dat de registratie u nog jarenlang in de weg kan zitten.

Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om een ABN AMRO BKR registratie te verwijderen binnen deze vijf jaar. Daarover leest u verderop meer.

Een hypotheekschuld staat niet geregistreerd, maar wanneer u een betalingsachterstand oploopt leidt dit wel tot een negatieve registratie. Op die manier kan ook een hypotheek bij ABN AMRO een negatieve BKR registratie opleveren.

BKR opvragen

BKR bij ABN AMRO opvragen

Voordat we gaan bekijken hoe u van een BKR registratie af kunt komen, is het eerst belangrijk om helder te hebben hoe de BKR-registratie bij ABN AMRO er in uw geval precies uitziet.

Hiervoor kunt u altijd via deze site zelf toegang vragen tot uw (lopende) registraties.

Bent u het niet eens met een BKR registratie van ABN AMRO? Dan kunt u hierover een klacht of verzoek tot verwijdering indienen.

In zo’n verzoek is het belangrijk dat u helder uiteen zet waarom u het niet met de registratie eens bent én waarom deze u onevenredig beperkt in uw dagelijks leven. Onderbouw het verzoek waar mogelijk met stukken, zoals een hypotheekaanvraag die door de registratie geremd wordt.

Vindt u het lastig om zo’n verzoek zelf op te stellen? De specialisten van Dynamiet Nederland werken dagelijks aan zaken zoals die van u. Niet voor niets sluiten wij de meeste van onze dossiers winnend af.

Wilt u ook de kans van slagen op verwijdering van uw BKR-registratie vergroten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies hoe wij u kunnen helpen.

Gevolgen bkr registratie voor lening

Registratie van ABN AMRO afmelden bij BKR, hoe werkt dat?

Zoals we hierboven hebben gezien, duurt het afmelden van een BKR registratie bij ABN AMRO nog vijf jaar nádat u de volledige schuld of lening heeft afgelost. Dat betekent dat u nog al die tijd last kunt hebben van deze registratie.

Wachten op de automatische afmelding van de ABN AMRO registratie bij BKR is dan ook niet altijd een optie.

Een actief verzoek tot verwijdering van de registratie begint altijd bij ABN AMRO Servicedesk Lenen. Wanneer hier niet snel genoeg op uw verzoek wordt gereageerd (bijvoorbeeld door onderbezetting) of u het niet eens bent met de afhandeling, dan kunt u zich wenden tot het Klachtenmanagement.

In onze ervaring kan de reactietijd bij Servicedesk Lenen snel oplopen tot zo’n twee maanden, ook al is ABN AMRO verplicht om binnen een maand op uw verzoek te reageren. De wachttijd bij Klachtenmanagement is gemiddeld een maand.

De afgelopen jaren heeft Dynamiet Nederland veel energie gestoken in het opbouwen van een goede relatie en korte lijntjes met ABN AMRO. Hierdoor hebben wij onze vaste contactpersonen, waardoor we een verwijderingsverzoek sneller in behandeling kunnen nemen dan wanneer u dit als consument bij ABN neerlegt.

Daarnaast geeft ons dit de mogelijkheid een spoedprocedure in gang te zetten, wanneer u een strakke deadline heeft waarbinnen het verzoek verwerkt moet worden. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. ABN AMRO is doorgaans geneigd hieraan mee te werken.

Wilt u gebruik maken van onze expertise en connecties om uw kansen op ABN AMRO BKR verwijdering te vergroten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Een registratie van het BKR verwijderen bij ABN AMRO in feiten en cijfers

We sluiten af met een overzicht van wat feiten cijfers over BKR en ABN AMRO, in de hoop dat het u een idee kan geven van de slagingskans en hoe het traject eruitziet.

Let op! Iedere situatie is uniek, dus aan de informatie hieronder kan geen garantie worden ontleend. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten.

Meest voorkomende registratie bij ABN AMRO

Hierboven gingen we al in op de mogelijke bronnen van een BKR registratie bij ABN AMRO. Maar welk type registratie zien we het meeste?

Een ABN AMRO registratie bij BKR heeft meestal betrekking op een doorlopend krediet, zakelijke lening of roodstand.

De volgende codes komen het meeste voor:

Vooral die laatste is doorgaans moeilijker te verwijderen. Uw slagingskans hangt dan ook in belangrijke mate af van het type codering waarmee u te maken heeft.

Gemiddelde termijn van BKR verwijderen bij ABN AMRO

We gaven al aan dat de gemiddelde termijn bij banken snel kan oplopen, doordat zij geregeld te kampen hebben met onderbezetting. Als consument moet u daardoor al snel rekening houden met een reactietermijn van twee maanden. En dan is het uiteraard nog geenszins gezegd dat het verzoek gehonoreerd wordt.

Wanneer wij namens u een verzoek indienen, maken we het de bank zo gemakkelijk mogelijk. Wij werken alles zo ver mogelijk uit en reiken hen de informatie op een presenteerblaadje aan.

Dat komt niet alleen de doorloopsnelheid ten goede, het maakt ook dat ABN AMRO zelf doorgaans liever met ons werkt dan met de aanvraag van een consument. Daarnaast kan een verzoek vanuit Dynamiet Nederland middels een spoedprocedures vaak sneller in behandeling worden genomen.

Het is namelijk aan degene die het verzoek indient, om te bewijzen dat dit verzoek gegrond is. Wilt u een hypotheek? Dan zult u moeten aantonen dat de registratie dat in de weg staat. Door deze onderbouwing vanaf het begin af aan zo helder en compleet mogelijk te maken, wordt de gemiddelde doorlooptijd uiteraard flink bespoedigd.

Vaak kan een goed verzoek voorkomen dat een gang naar de rechter nodig is. Dat bespaart niet alleen de nodige stress, het scheelt vooral ook veel tijd. Want wordt het aanvankelijke verwijderingsverzoek afgewezen? Dan start een beroepstermijn van 6 weken waarbinnen een verzoekschrift of dagvaarding bij de rechter moet worden ingediend.

Door het verzoek vanaf het begin goed in te dienen, voorkomen we dat die procedure noodzakelijk is en bespoedigen we dus de doorlooptijd aanzienlijk.

Slagingskans en bereidheid ABN AMRO voor BKR verwijdering

Het slagingspercentage van Dynamiet Nederland betreffende verwijderingsverzoeken bij ABN AMRO, bedraagt 65%. Zoals we hierboven hebben laten zien, is dat aanzienlijk hoger dan de slagingskans die een particuliere consument heeft.

Toch heeft ABN AMRO over het algemeen een redelijke bereidheid om mee te werken. Er wordt altijd kritisch en serieus naar ingediende verzoeken gekeken.

De bank kijkt altijd kritisch en serieus naar verzoeken. Toch valt ons in de praktijk op dat er een verschil in coulance is tussen medewerkers onderling. U kunt het dus treffen of pech hebben bij de medewerker die uw verzoek behandelt, wat betreft hoe streng die is op verwijdering.

Ook daar heeft het dus veel voordeel dat we als Dynamiet Nederland vaste contactpersonen hebben waar we een goede verstandhouding mee hebben.

Het kan voorkomen dat we het – ook na afhandeling en afwijzing van het verzoek door ABN AMRO – niet eens zijn met de afloop. In dat geval kan verwijdering alsnog worden afgedwongen via een gerechtelijke procedure. In onze ervaring worden deze zaken vaak geschikt, in het voordeel van de verzoeker.

Schikt ABN AMRO niet? Dan komt de zaak voor de rechter en wint de bank vaak. Met andere woorden: ABN AMRO weet bijzonder goed welke zaken wel en niet gewonnen kunnen worden. Het is daarom fijn om als particulier ook een ervaren BKR jurist naast u te hebben.

Wilt u met zo’n ervaren jurist uw kansen op verwijdering van een BKR registratie bij ABN AMRO vergroten? Plan dan direct uw gratis en vrijblijvende adviesgesprek in, waarin uw situatie en slagingskans in kaart worden gebracht. Dat regelt u hier.

Voorbeeldzaak ABN AMRO BKR verwijdering

We sluiten dit artikel af met een hoopgevend voorbeeld, dat de bereidwilligheid van ABN AMRO op het gebied van BKR verwijdering mooi illustreert.

Het betreft de zaak van een (anonieme) klant wiens registratie terecht was en eigenlijk gehandhaafd zou moeten worden. Op het moment van de zaak woonde zij echter met haar twee kinderen bij haar moeder in. De moeder van de cliënte kon deze situatie niet meer verdragen en wilde dat dochter en kleinkinderen een eigen woning zouden betrekken.

Omdat hier sprake was van een enorm belang met impact op verschillende levens, heeft ABN AMRO de BKR registratie alsnog verwijderd.

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews