Geld lenen zonder BKR

Als u een aanvraag doet voor een lening, betekent dit automatisch dat de kredietverstrekker een toetsing moet uitvoeren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zij zijn hiertoe verplicht op grond van de wet. Uw gegevens worden dus altijd geraadpleegd, voordat aan u een krediet wordt verstrekt.

Ook betekent dit dat, als u een lening heeft gekregen, deze moet worden geregistreerd bij het BKR. Andere kredietverstrekkers kunnen dan zien welke leningen u heeft, zodat zij een goed beeld krijgen van uw financiële positie. Op basis hiervan kunnen zij besluiten of zij wel of niet bereid zijn u een nieuwe lening te verstrekken.

Snel geld lenen zonder BKR-toetsing: welke geldverstrekkers?

Officieel is geld lenen zonder BKR toetsing dus onmogelijk. Toch zijn er kredietverstrekkers die juist hiermee adverteren. Vaak gaat het hierbij om bedragen tot 1000 euro. Een hoger bedrag zoals 5000 euro lenen zonder BKR toetsing kan vaak alleen via een particuliere lening. En dat is zeker niet aan te raden.

Maar ook het lenen van lagere bedragen zonder BKR is zeer schimmig. Kredietverstrekkers die zich aan deze praktijken wagen, hebben uw financiële belangen bepaald niet voorop staan. Want door u niet te toetsen, weten ze niet of u überhaupt wel in staat bent het geleende geld terug te betalen. Als dat niet het geval is, komt u alleen maar in meer financiële problemen.

Niet geheel toevallig zijn ook de voorwaarden bij deze partijen vaak zeer ongunstig voor u. Zo is de rente bijvoorbeeld flink hoger of worden er veel strengere voorwaarden gesteld aan de betalingstermijn dan bij reguliere kredietverstrekkers. Dit zijn zaken die u vooraf goed in overweging moet nemen.

De wetgeving in Nederland verplicht kredietverstrekkers om een toetsing uit te voeren voorafgaand aan het verstrekken van een krediet. Het nalaten hiervan geeft sterk te denken over de betrouwbaarheid van een partij. Geld lenen zonder BKR is dan ook iets dat wij absoluut niet kunnen aanbevelen, want u loopt een groot financieel risico.

Per direct geld lenen met negatieve BKR

Een lening afsluiten kan eigenlijk dus alleen na een BKR toetsing. Als u een negatieve registratie heeft, ziet de kredietverstrekker dit in het overzicht. Helaas betekent dit vaak direct een afwijzing van uw aanvraag. U wordt namelijk al snel gezien als wanbetaler, die niet kan voldoen aan betalingsverplichtingen.

In de praktijk hoeft dit natuurlijk zeker niet het geval te zijn. Misschien waren er in uw verleden bijzondere omstandigheden, waardoor u tijdelijk een betalingsachterstand opliep. Dergelijke zaken overkomen veel mensen en mogen niet betekenen dat geld lenen voorgoed onmogelijk wordt. Dan is het echter wel eerst noodzakelijk om de registratie te verwijderen. Dynamiet Nederland helpt u hier graag bij.

Verwijderen van registraties om geld te lenen

Het is niet zo dat wij iedere consument van zijn negatieve registratie af kunnen helpen. Dit zouden wij ook niet willen; indien de kans op wanbetaling of overkreditering is dit gewoonweg niet verantwoord. Wij nemen uw zaak dan ook alleen in behandeling indien wij het aannemelijk én verantwoord vinden dat uw registratie wordt verwijderd of aangepast.

Hiervoor is wel een goede inventarisatie van uw zaak vereist. Wij moeten een goede inschatting kunnen maken van uw kansen, want iedere zaak is immers uniek. Pas als wij alle benodigde informatie hebben, kunnen wij inschatten of u in de toekomst zonder problemen geld kunt lenen zonder BKR.

Wilt u weten wat wij in de praktijk voor u kunnen betekenen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze adviseurs vertellen u alles over geld lenen zonder BKR en nemen alle tijd om uw persoonlijke situatie te beoordelen. U bent verzekerd van specialistische kennis en een uitstekende klantenservice.