Goed om te weten

Hoe verwijderen wij registraties?

Het laten verwijderen van een BKR-registratie is een specialisatie op zich en dit vereist kennis, kunde en ervaring. Elke situatie is uniek en daarom leveren we maatwerk. Onze specialisten beschikken over unieke expertise van de relevante wetgeving. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreid netwerk van contacten bij banken en kredietverstrekkers. 

Onze werkzaamheden bestaan over het algemeen uit: het opvragen van de dossiers bij de kredietverstrekkers, een onderzoek naar de documentatie, het indienen van de verzoeken tot verwijdering, het versturen van sommatieverzoeken en het onderhandelingsproces. Soms is er meer werk nodig om een zaak af te handelen en soms minder. Dat is afhankelijk van de situatie. 

Een procedure bij de rechtbank behoort ook tot de mogelijkheden, maar dat komt gelukkig zelden voor.

Hier vindt u meer informatie over hoe wij BKR registraties verwijderen.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat krijg?

Iedere situatie is uniek en daarom zal het tijdsbestek per persoon worden beoordeeld. Sommige zaken kunnen wij in enkele weken oplossen en andere zaken kunnen enkele maanden duren. Daarom zullen wij u vooraf een indicatie geven van het tijdsbestek.

Kan ik een garantie krijgen?

Als juridische dienstverlener zijn wij kritisch in het aannemen van opdrachten. Dit betekent onder andere dat wij u alleen aan zullen nemen als cliënt indien wij er in beginsel van overtuigd zijn dat de kans op een positief resultaat redelijk tot groot is. Alvorens wij een opdracht aannemen maken wij een reële inschatting van de haalbaarheid van uw zaak. Toch is het belangrijk om te weten dat wij u wat betreft het resultaat geen garantie kunnen bieden.

Wat zijn de kosten?

Dynamiet.nl werkt bij voorkeur met een 'no cure no pay methode' van 50%. Dat betekent dat wij 50% van de kosten vooraf rekenen voor de werkzaamheden die wij voor u zullen verrichten. 

Behalen wij 100% succes? Dan betaalt u de overige 50% aan ons achteraf. Lukt het ons niet om uw BKR-registratie te verwijderen? Dan hoeft u de laatste 50% niet te betalen. 

De kosten  

De prijs is afhankelijk van variabelen, zoals de aard van uw zaak, de soort registratie en de hoeveelheid werk die gepaard gaat met het behandelen van uw zaak. Daarom werken we met een richtprijs.

Zijn onze kosten te hoog?

Als u onze rechtsbijstand niet kunt betalen, kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. U betaalt in dat geval een vast bedrag dat afhangt van uw financiële draagkracht. Dynamiet.nl werkt volgens de normen van de Raad voor Rechtsbijstand.  

BKR-registratie verwijderingsprocedure 

Richtprijs voor- en achteraf

€ 575,- 

Kunnen terechte registraties worden verwijderen?

In één woord: ja. Op grond van de wet en een uitspraak van de hoogste rechter in Nederland zijn kredietverstrekkers vaak zelfs verplicht om een terechte registratie te verwijderen. Daarnaast hebben ook lagere rechters geoordeeld dat terechte registraties verwijderd moeten worden. Bekijk hiervoor onze resultaten.

Let op

Of een terechte registratie verwijderd kan worden is afhankelijk van meerdere factoren. Heeft u problematieke schulden en geen (groot) belang bij een verwijdering, dan is het niet mogelijk om uw terechte registratie te laten verwijderen. Dit heeft te maken met het feit dat u dan beschermt dient te worden tegen verdere financiële schulden.

Kan ik het ook zelf proberen?

Het verwijderen van een BKR-registratie is in principe gratis. Dat is eigenlijk wel zo met iedere vorm van dienstverlening. Zo kun je ook zelf je auto repareren, maar je moet hier wel verstand van hebben. Anders kun je het beter door een professional laten doen. Meestal betaalt u voor de expertise, de snelheid, het gemak, de verhoogde slagingskans en de contacten van een professioneel bedrijf. Een klein foutje kan namelijk fataal zijn en het cruciale verschil maken tussen het wel en niet verwijderen van de BKR-codering.

Desalniettemin staat het u vrij om zelf een poging te wagen uw BKR-registratie verwijderd te krijgen. Wilt u het graag zelf proberen? Volg dan dit stappenplan met 10 tips om uw slagingskansen te vergroten.