Goed om te weten

Hoe verwijderen wij registraties?

Het laten verwijderen van een BKR-registratie is een specialisatie op zich en dit vereist kennis, kunde en ervaring. Elke situatie is uniek en daarom leveren we maatwerk. Onze specialisten beschikken over unieke expertise van de relevante wetgeving. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreid netwerk van contacten bij banken en kredietverstrekkers. 

Onze werkzaamheden bestaan over het algemeen uit: het opvragen van de dossiers bij de kredietverstrekkers, een onderzoek naar de documentatie, het indienen van de verzoeken tot verwijdering, het versturen van sommatieverzoeken en het onderhandelingsproces. Soms is er meer werk nodig om een zaak af te handelen en soms minder. Dat is afhankelijk van de situatie. 

Een procedure bij de rechtbank behoort ook tot de mogelijkheden, maar dat komt gelukkig zelden voor.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat krijg?

Iedere situatie is uniek en daarom zal het tijdsbestek per persoon worden beoordeeld. Sommige zaken kunnen wij in enkele weken oplossen en andere zaken kunnen enkele maanden duren. Daarom zullen wij u vooraf een indicatie geven van het tijdsbestek.

Kan ik een garantie krijgen?

Als juridische dienstverlener zijn wij kritisch in het aannemen van opdrachten. Dit betekent onder andere dat wij u alleen aan zullen nemen als cliënt indien wij er in beginsel van overtuigd zijn dat de kans op een positief resultaat redelijk tot groot is. Alvorens wij een opdracht aannemen maken wij een reële inschatting van de haalbaarheid van uw zaak. Toch is het belangrijk om te weten dat wij u wat betreft het resultaat geen garantie kunnen bieden.

Wat zijn de kosten?

Om te beginnen houden wij een telefonisch adviesgesprek met u om vrijblijvend uw situatie te beoordelen. Als wij mogelijkheden zien, kunnen wij u (indien gewenst) direct aanmelden.

Prijs vanaf €199,-

 

Kunnen terechte registraties worden verwijderen?

In één woord: ja. Op grond van de wet en een uitspraak van de hoogste rechter in Nederland zijn kredietverstrekkers vaak zelfs verplicht om een terechte registratie te verwijderen. Daarnaast hebben ook lagere rechters geoordeeld dat terechte registraties verwijderd moeten worden. Bekijk hiervoor onze resultaten.

Let op

Of een terechte registratie verwijderd kan worden is afhankelijk van meerdere factoren. Heeft u problematieke schulden en geen (groot) belang bij een verwijdering, dan is het niet mogelijk om uw terechte registratie te laten verwijderen. Dit heeft te maken met het feit dat u dan beschermt dient te worden tegen verdere financiële schulden.

Kan ik het ook zelf proberen?

Onterechte BKR-codering

Heeft u een onterechte BKR-codering, dan kunt u - afhankelijk van de type fout - de fout voorleggen aan de kredietverstrekker die de registratie heeft ingevoerd. Veel mensen lopen echter vast in de bureaucratie en juridische taal. Komt u niet tot een oplossing, neem dan contact op met ons. 

Terechte BKR-codering

Heeft u een terechte BKR-codering, dan raden wij het u af om zonder ervaring en expertise zelf aan de slag te gaan. Een klein foutje kan fataal zijn en het cruciale verschil maken tussen het wel en niet verwijderen van de BKR-codering. Krijgt u een afwijzing, dan kunnen wij deze vaak niet meer aanvechten bij de kredietverstrekker.

Moet ik voorzichtig zijn met de geschillencommissie van het BKR?

De Geschillencommissie van het BKR is opgericht door het BKR. Het BKR en kredietverstrekkers adviseren consumenten om een procedure bij de Geschillencommissie te starten. Maar zonder juridische BKR kennis en ervaring, missen consumenten vaak cruciale punten tijdens de schriftelijke rondes en hoorzitting. Als een procedure dan wordt verloren, heeft u geen andere keus dan zich hier bij neer te leggen. De uitspraak is namelijk bindend en daarom kunt u de zaak niet nogmaals (in hoger beroep) aanvechten. Daarnaast is een groot nadeel dat een procedure bij de Geschillencommissie makkelijk 12 maanden kan duren. 

Succes bij de Geschillencommissie is overigens niet gegarandeerd, tonen cijfers. Van 335 zaken die de afgelopen twee jaar aanhangig zijn gemaakt, kregen 30 consumenten uiteindelijk gelijk. 86 procent van de zaken werd überhaupt niet inhoudelijk behandeld, bijvoorbeeld vanwege niet-ontvankelijkheid. Bron: Helaas, geen nieuw huis dankzij BKR.