Hoe werkt het verwijderen van een BKR registratie

Heeft u een leasecontract afgesloten voor een auto of heeft u een telefoonabonnement? Dan wordt dit bij het BKR – Bureau Krediet Registratie – vastgelegd. Deze registratie kan zowel neutraal (‘positief’) als negatief zijn.

Wilt u een hypotheek afsluiten of een andere lening aangaan, maar heeft u een BKR registratie? Dan kan dit in sommige gevallen knap lastig worden. Zelfs als u de lening al heeft afgelost, blijft deze registratie nog vijf jaar zichtbaar bij de BKR. Echter kan het zo zijn dat de registratie niet terecht is of dat de lasten van de registratie groter zijn dan de daadwerkelijke schuld. Een BKR-registratie verwijderen kan soms dus erg gunstig zijn. Of dit mogelijk is en hoe dit werkt, leest u hieronder.

BKR verwijderen kosten

Wanneer krijgt u een BKR-registratie?

  • Een kredietlimiet op de betaalrekening, ofwel rood staan;
  • Een creditcard met gespreide betaling;
  • Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening;
  • Regelmatig gebruik van een uitgestelde betaling (achteraf betalen);
  • Private-lease;
  • Een telefoonabonnement met BKR;
  • Een zakelijk krediet;
  • Een hypotheek met een ander onderpand dan uw eigen huis;
  • Schuldregeling ;

Deze kredieten worden dus geregistreerd bij het BKR. De BKR-registratie hoeft niet negatief te zijn. Echter, als u voor langere tijd niet aan uw betalingsverplichting kunt voldoen, verandert uw registratie wél in een negatieve BKR-registratie.

Waarom een BKR-registratie verwijderen?

Als u een hypotheek wilt aanvragen of een auto wilt leasen, kijkt de kredietverstrekker naar uw financiële situatie. Hierbij worden twee factoren meegewogen: uw huidige inkomen als uw vaste lasten (krediet). Bij deze vaste lasten worden uw BKR-registraties bekeken.

In sommige gevallen kan de aanvraag voor een lening door een BKR-registratie worden afgewezen. Zeker bij een negatieve BKR-registratie is één registratie voor een kredietverstrekker vaak al genoeg om de aanvraag af te wijzen. Ook kan hij ervoor kiezen de hoogte van het krediet te verlagen. Zo kan de registratie er dus voor zorgen dat u minder geld kunt lenen of dit zelfs helemaal niet mogelijk is.

In deze gevallen kunt u er veel baat bij hebben om de BKR-registratie te verwijderen. Zeker als u een hypotheek wilt aanvragen kan de registratie soms erg lullig zijn en het maximale leenbedrag zomaar met duizenden euro’s verlagen. Dit is natuurlijk erg zonde. Een BKR-registratie verwijderen is dan ook erg gewenst.

Vraag een vrijblijvend gesprek met een specialist aan

Hoe kunt u een BKR-registratie verwijderen?

Heeft u een (negatieve) BKR-registratie en belemmerd dit uw huidige situatie? Dan kunt u proberen om van deze registratie af te komen.

Allereerst is het van belang dat u controleert of de gegevens nog correct zijn. Het kan namelijk voorkomen dat het krediet onjuist geregistreerd is of er bijvoorbeeld een einddatum ontbreekt. Een verzoek aan de kredietverstrekker om dit aan te passen, kan dit verhelpen.

U kunt ervoor kiezen om zelf de BKR-registratie te laten verwijderen. Deze klus is helaas niet zomaar geklaard en vergt veel tijd en moeite. Om u op weg te helpen, hebben wij 10 tips om zelf BKR-registratie te verwijderen. Bedenk wel dat er vaak veel juridische kennis bij komt kijken, waardoor het niet altijd even makkelijk is om dit zelf op te pakken. Het is dan ook aan te raden om hier een professional voor in te schakelen.

Een BKR-registratie verwijderen door Dynamiet Nederland

Komt u er zelf niet uit of wilt u hulp bij de BKR-registratie verwijderen? Dynamiet Nederland is uw trouwe partij. Door onze jarenlange ervaring weten wij goed in te schatten of uw situatie kans van slagen heeft. Zo hoeft u er zelf dus niet onnodig veel tijd in te stoppen, die misschien uiteindelijk niet eens ten goede komt.

Onze experts bestuderen uw situatie zorgvuldig. We nemen uw kredietdossiers onder de loep en pleiten voor de belangen van de kwijtschelding van deze registratie. Dit doen wij met juridische en financiële argumenten. Vaak zien wij al snel of u kans heeft op verwijdering van de BKR-registratie. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken wij deze haalbaarheid dan ook graag met u. Hierbij zullen wij dan ook transparant en eerlijk zijn als deze kans nihil is.

Hulp bij een BKR-registratie verwijderen? Neem dan contact met ons op
Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 514 reviews