BKR verwijderen via geschillencommissie BKR

Geschillencommissie bkr

Let op! Sinds 1 oktober 2021 heeft Kifid de rol van de Geschillencommissie BKR overgenomen. Het is daarom niet meer mogelijk om een procedure bij de Geschillencommissie BKR te starten. In plaats daarvan kunt u een procedure bij het Kifid starten. Meer informatie vindt u in dit stappenplan van de Kifid procedure.

Bij het verstrekken van krediet wordt u geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wilt u een lening afsluiten, dan kan de registratie u niet in de koude kleren gaan zitten.  Bij het afsluiten van een lening kijkt de kredietverstrekker naar uw financiële situatie. Valt hierbij een negatieve BKR registratie in het licht, dan is de kans op een lening nihil. Wilt u de negatieve BKR registratie verwijderen? Dan wordt u vaak naar de BKR geschillencommissie gewezen. Toch wordt deze stap niet altijd aangeraden. Wij vertellen u graag waarom.

Wat is de geschillencommissie BKR?

Wilt u uw BKR registratie verwijderen? Dan wordt u door het BKR, banken en kredietverstrekkers vaak doorgestuurd naar de BKR geschillencommissie. Deze commissie bestaat uit een aantal commissieleden en beoordelen uw dossier. Zij doen dit aan de hand van het Algemeen Reglement van het BKR. Op basis van dit reglement wordt besloten of u in aanmerking komt voor een registratie verwijdering. Vinden zij dat de registratie terecht is? Dan blijft deze gewoon staan.

De geschillencommissie wordt gefinancierd door het Bureau Krediet Registratie. Dit zorgt er dan ook voor dat u voor slechts vijftig euro bezwaar kunt maken. De kosten blijven dus redelijk laag en als u in het gelijk wordt gesteld, krijgt u deze kosten zelfs terug. Waarom is het dan toch niet altijd slim om een zaak aan te gaan via de geschillencommissie?

Risico’s BKR verwijderen via de geschillencommissie

Het is niet altijd aan te raden om bezwaar te maken via de geschillencommissie BKR. Eén van deze redenen is dat de uitspraak van de geschillencommissie bindend is. Besluit de commissie dat de registratie terecht is, zult u zich hierbij neer moeten leggen. Dit betekent dat u niet in hoger beroep kunt gaan of vervolgens nog juridische stappen kunt doorlopen. Hierdoor sluit u uw toekomstige kansen dus meteen uit. Daarnaast is de kans op gelijk van de geschillencommissie zeer nihil. Heeft u veel baat bij het verwijderen van de BKR registratie? Dan kunt u dit beter via een andere weg doen om uw kansen te vergroten. De weg via de geschillencommissie is vaak lang en biedt geen garantie op succes. Om toch het gewenste resultaat te behalen, raden wij u aan om een procedure te starten via de rechtbank.

Hulp bij het verwijderen van de BKR registratie

Als u veel belang heeft bij het verwijderen van uw BKR registratie, bijvoorbeeld door het kopen van een huis, kunt u in plaats van de geschillencommissie ook de juridische weg volgen. Hierdoor vergroot u uw kansen op een verwijdering van een BKR registratie. Bovendien kunt u hierbij de hulp inschakelen van een expert. Bewandelt u de route van de geschillencommissie, dan zult u deze procedure zelf aan moeten gaan. Dynamiet Nederland is specialist in het verwijderen van BKR registraties en helpt u graag tijdens dit proces. Wij raden u dan ook aan om een gerechtelijke procedure aan te gaan, zodat wij u hierin kunnen ondersteunen.

Voelt de BKR registratie als een last op uw schouders en wilt u hier het liefst zo snel vanaf zijn? Dynamiet Nederland is uw professionele hulp tijdens dit proces.

Uitspraak van Kifid over BKR-code 2 van SNS Bank

Bekijk case

Dynamiet wint rechtszaak tegen BKR over mysterieuze code 9

  • BKR-registratie: 9 codering
Bekijk case

Rabobank veroordeeld tot verwijdering BKR-registraties

Bekijk case

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews