BKR verwijderen bij Rabobank, alles wat u moet weten

Op 30 juli 2021 geschreven door drs. Vera van der Vliet
  • Jurist BKR-registraties
logo rabobank: BKR verwijderen bij Rabobank

Heeft u te maken met een BKR-registratie bij de Rabobank die uw dromen voor de toekomst in de weg zit? Wilt u graag weten wat uw mogelijkheden op dit gebied zijn? Hieronder leest u hoe een registratie van het BKR verwijderen bij Rabobank in zijn werk gaat.

Bij Dynamiet Nederland hebben we jarenlange ervaring in het mensen helpen om van hun BKR-registraties af te komen. Dankzij ons netwerk van banken en kredietverstrekkers en kennis van de markt, zijn wij dé partner om u verder te helpen.

Over BKR en Rabobank

Voordat we specifiek ingaan op het vraagstuk rondom BKR verwijderen bij Rabobank, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een BKR-registratie eigenlijk is.

Het BKR – Bureau Krediet Registratie – registreert leningen en schulden die u heeft bij een kredietverstrekker. Dit geeft eventuele toekomstige kredietverstrekkers inzicht in uw financiële gezondheid, zodat zij kunnen bepalen of het verstrekken van een (nieuwe) lening wel of niet verantwoord is.

Wilt u meer weten over hoe zo’n registratie tot stand komt en welke varianten er zijn, lees dan onze complete BKR-registratie uitleg. Voor nu is het voldoende om te beseffen dat een registratie bij het BKR dus bij een kredietverstrekker vandaan komt.

Waar komt de BKR-registratie bij Rabobank vandaan?

Een BKR-registratie bij Rabobank kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een aan u verstrekt (doorlopend) krediet van meer dan €250,-
  • Rood staanop uw bankrekening
  • Aankopen gedaan met een creditcard

Kort gezegd leidt iedere lening, krediet of schuld die u bij Rabobank heeft, tot een BKR-registratie.

Dat is immers de doelstelling van het BKR: het registreren van alle schulden en leningen die iemand aangaat bij kredietverstrekkers. In dit geval is Rabobank de kredietverstrekker waar de registratie vandaan komt. Om van de registratie af te komen, dient daarom contact met Rabobank te worden opgenomen.

BKR bij Rabobank opvragen

Wanneer u twijfelt of en hoe u geregistreerd staat, is het allereerst belangrijk om duidelijkheid te krijgen in uw registratie of registraties. U kunt hiervoor eenvoudig zelf uw kredietstatus opvragen bij het BKR.

Wanneer blijkt dat u te maken heeft met een BKR-registratie bij Rabobank en wilt weten wat de mogelijkheden zijn deze te verwijderen, kunt u eventueel zelf een BKR verzoek bij Rabobank indienen.

U kunt bijvoorbeeld meer informatie over de registratie opvragen, aangeven dat de registratie niet klopt of een verzoek tot aanpassing of verwijdering indienen. Bekijk ons stappenplan om een bkr-registratie te verwijderen.

Wilt u professionele hulp en daarmee de kans van slagen op verwijdering van uw BKR-registratie aanzienlijk vergroten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies hoe wij u kunnen helpen.

Hoe werkt een BKR-registratie verwijderen bij Rabobank?

Bij Dynamiet Nederland hebben we geregeld goede resultaten geboekt met Rabobank BKR-registraties verwijderen. In onze ervaring is Rabobank een partij die goed naar de zaak van de consument kijkt en bereid is om met haar klanten mee te denken.

Dat is ook terug te zien in de openheid en bereikbaarheid die Rabobank op dit gebied tentoon spreidt. Zo is er een speciale pagina die het voor u als klant eenvoudig moet maken om contact op te nemen over uw BKR-registratie.

Dit is in de loop der jaren gegroeid, doordat wij verschillende gesprekken met Rabobank hebben gevoerd om tot meer wederzijds begrip te komen.

Op die manier is er tussen Dynamiet Nederland en Rabobank een goede band ontstaan, waar we trots op zijn en waar u als consument de vruchten van kunt plukken in de verwijdering van BKR bij Rabobank.

Een registratie van het BKR verwijderen bij Rabobank in feiten en cijfers

We sluiten af met een overzicht van wat feiten cijfers over BKR en Rabobank, in de hoop dat het u een idee kan geven van de slagingskans en de juiste weg.

Let op! Iedere situatie is uniek, dus aan de informatie hieronder kan geen garantie worden ontleend. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten.

Meest voorkomende registraties bij Rabobank

De meeste voorkomende registraties bij Rabobank zijn A2-coderingen. De A3-codering komt minder vaak voor, maar in zijn algemeenheid alsnog relatief vaak, vergeleken met andere kredietverstrekkers.

De meeste coderingen hebben betrekking op een doorlopend krediet, rood staan of verstrekte zakelijke kredieten.

Gemiddelde termijn van BKR verwijderen bij Rabobank

De termijn die het een verzoek tot verwijdering van een registratie bij Rabobank in beslag neemt, is van verschillende factoren afhankelijk. Wel is het fijn om te weten dat – op grond van de AVG – een kredietverstrekker verplicht is om binnen een maand te reageren op een verzoek.

In het geval van aantoonbare spoed – zoals een koopcontract met ontbindende voorwaarden – neemt Rabobank een verzoek met spoed in behandeling. U kunt dan binnen een week reactie verwachten.

Gemiddeld genomen reageert Rabobank ook inderdaad binnen een maand op een verzoek, maar door drukte ontstaat er soms een lichte vertraging.

Rabobank heeft een special BKR-desk met 17 werknemers, wat de snelheid natuurlijk ten goede komt. Dynamiet Nederland heeft een eigen contactpersoon binnen Rabobank, wat ons in staat stelt om nog sneller te schakelen en deadlines van onze cliënten te halen.

Dat persoonlijke contact loont door de grote hoeveelheid verzoeken die we bij Rabobank indienden. Sinds 2014 verstuurden wij ruim 1900 brieven rondom BKR-registratie naar Rabobank.

Slagingskans en bereidheid Rabobank tot BKR verwijdering

Zoals gezegd is de Rabobank een partij die doorgaans bereid is om met haar klanten mee te denken.

De slagingskans van verzoeken tot BKR-verwijdering bij Rabobank, ligt bij ons rond de 65%. Daarbij is het echter van belang om te beseffen dat iedere zaak anders is en dat er dus nooit garanties kunnen worden afgegeven.

Zo zal Rabobank minder geneigd zijn tot verwijdering wanneer er nog andere registraties op uw naam staan, bij andere kredietverstrekkers.

Om een realistisch beeld te krijgen van uw situatie, mogelijkheden en slagingskansen nodigen we u dan ook van harte uit om contact op te nemen voor een vrijblijvend, persoonlijk advies.

Ondanks de bereidwilligheid, is het niet altijd mogelijk om er voor beide partijen op een tevreden stemmende manier uit te komen. Daarom sluiten we dit overzicht af met een voorbeeld van een zaak waarin BKR verwijdering bij Rabobank door ons via de rechtbank werd afgedwongen.

Voorbeeldzaak Rabobank BKR verwijdering

Daarom vindt u het misschien interessant om meer te lezen over een rechtszaak die wij in 2020 wonnen van Rabobank.

Hoewel het in deze zaak gaat om een terechte BKR-registratie, oordeelde de rechtbank dat de termijn van vijf jaar dat deze registratie blijft staan na aflossen van de schuld, in dit geval te lang was. Rabobank werd gesommeerd om de registratie eerder af te sluiten, waardoor onze cliënt in dit geval weer eerder verder kon met haar leven.

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews