ICS BKR registratie verwijderen? De complete handleiding van Dynamiet Nederland

Op 2 mei 2022 geschreven door drs. Vera van der Vliet
  • Jurist BKR-registraties

Een ICS BKR registratie verwijderen kan noodzakelijk zijn wanneer u van plan bent om een nieuwe woning te gaan kopen. Het krijgen van een hypotheek met BKR registratie kan namelijk onbegonnen werk zijn. Ook andere (zakelijke) leningen afsluiten gaat vaak niet of moeizaam wanneer u te maken heeft met een negatieve BKR registratie.

Wanneer dit uw leven, dromen en doelen in de weg staat, is het goed om te weten dat een ICS BKR registratie verwijderen vaak heel goed mogelijk is. Bij Dynamiet Nederland helpen we dagelijks mensen zoals u, zodat ze weer vooruit kunnen kijken. In dit artikel leest u alles wat wij hierbij in de loop der jaren hebben geleerd en wat u moet weten over uw kansen op succes.

Heeft u snel hulp nodig, of wilt u gewoon direct weten waar u aan toe bent? Plan dan vandaag nog uw vrijblijvende en gratis adviesgesprek in.

Dynamiet BKR registratie

Alles over ICS BKR registratie

In dit eerste deel van het artikel nemen we uw BKR registratie van ICS uitgebreid onder de loep, om te begrijpen hoe ICS en BKR werken, waar uw registratie vandaan komt en wat dit betekent voor uw kans op verwijdering.

Wanneer we eenmaal een compleet beeld hebben van uw ICS BKR registratie, gaan we in het tweede gedeelte bekijken hoe u van deze registratie af kunt komen.

Wie is ICS?

ICS – oftewel International Card Services – is een Nederlandse creditcardmaatschappij. ICS is in Nederland de grootste uitgever van de Visa creditcard en geeft bijvoorbeeld ook MasterCard uit. Ze doen dit zowel rechtstreeks aan consumenten, als via samenwerkingen met derden partijen.

Ook goed om te weten is dat ICS een dochtervennootschap van ABN Amro. Dit is positief, aangezien ABN Amro BKR verwijdering altijd serieus neemt en dit stukje van het DNA ook aan dochteronderneming ICS lijkt te zijn doorgegeven. Hierover later meer.

cc bkr

Hoe een BKR registratie bij ICS tot stand komt:

Een BKR registratie ontstaat wanneer u een krediet of lening van €250,- of meer aangaat. In zo’n geval is de verstrekker van het krediet namelijk verplicht dit te melden bij het BKR, oftewel het Bureau Krediet Registratie.

Het BKR houdt van iedere Nederlander een overzicht bij van deze kredieten, leningen en schulden. Toekomstige kredietverstrekkers kunnen dit overzicht inzien wanneer u een aanvraag doet voor bijvoorbeeld een hypotheek of lening, om te beoordelen hoe financieel gezond u bent. Zo’n registratie blijft vijf jaar zichtbaar, zelfs nadat het volledige oorspronkelijke bedrag is terugbetaald.

Dat is dan ook de reden dat een ICS BKR registratie uit het verleden nog lang in de weg kan staan van uw nieuwe hypotheek.

ICS card en BKR

De meest voor de hand liggende totstandkoming van een ICS BKR, is het gebruik van een ICS creditcard. Wanneer u iets betaalt met een creditcard, koopt u in feite op krediet. Daarom vallen ook creditcard aankopen van boven de €250,- onder de schulden die het BKR registreert.

Sterker nog: zelfs alleen een bestedingslimiet van boven de €250,- op uw ICS card wordt bij BKR geregistreerd. Ook zonder hier gebruik van te maken, heeft u immers in feite een krediet van €250,- bij ICS, wat dus geregistreerd moet worden bij het BKR.

Wanneer u niet daadwerkelijk gebruik maakt van dit krediet, of altijd op tijd de betalingen voldoet, is er dan sprake van een positieve BKR registratie. Daarbij is niet zoveel aan de hand. Loopt een betalingsachterstand op bij het aflossen van de creditcard schulden? Dan wordt dit een negatieve BKR registratie bij ICS, wat vaak wél negatieve gevolgen heeft op uw mogelijkheden om een hypotheek te krijgen.

ICS gespreid betalen en BKR

Ook door gebruik te maken van gespreid betalen bij ICS kan BKR registratie ontstaan. U heeft er in dat geval voor gekozen om een openstaande schuld (het gebruikte krediet op uw card) gespreid terug te betalen. Gaat het om een totaalbedrag van €250,-? Dan staat dit dus sowieso al geregistreerd.

Bent u meerdere termijnen niet in staat om te betalen? Dan krijgt u te maken met een negatieve BKR registratie bij ICS.

Het gevaar van gespreid betalen is dat mensen onderschatten hoeveel schuld ze nog open hebben staan, waardoor ze in de problemen komen. Mede hierom heeft ICS besloten de mogelijkheid tot het aanvragen van gespreid betalen op haar cards, op te heffen.

Gevolgen bkr registratie voor lening

Inzicht in uw ICS BKR registratie

Vraagt u zich af of u te maken heeft met een ICS BKR registratie die verwijderd dient te worden? Doe dan heel eenvoudig zelf een BKR check.

Daarmee heeft u binnen enkele ogenblikken duidelijk of – en zo ja, hoe – u bij het BKR geregistreerd staat. Daarbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een positieve en negatieve registratie

Een positieve registratie zal alleen invloed hebben op de hoogte van een hypotheek die u kunt krijgen, omdat de aflossing invloed heeft op uw maandelijks besteedbare inkomen.

Een negatieve registratie daarentegen zal u in de ogen van kredietverstrekkers meer tot een risico maken om geld aan te lenen, wat uw kansen om überhaupt een hypotheek te krijgen doet afnemen. Ook wanneer deze negatieve registratie uit het verleden stamt en het complete bedrag inmiddels is terugbetaald.

Voor meer inzicht in wat uw registratie voor u betekent, raadpleeg ook ons overzicht van BKR bijzonderheidscoderingen.

ICS BKR registratie verwijderen in cijfers

Hopelijk heeft u inmiddels een beter begrip van hoe uw registratie tot stand is gekomen. Nu u beter weet hoe u ervoor staat, is het dan ook tijd om te gaan bekijken hoe we die ICS BKR registratie kunnen verwijderen.

Welke opties heeft u in het geval van ICS? En hoe groot is de kans op succes? We zetten een en ander voor u op een rijtje!

Meest voorkomende registratie bij ICS

De meest voorkomende ICS BKR registraties zijn A2 en AH coderingen. Hiervan is de AH-codering bij ICS doorgaans het meest eenvoudig te verwijderen.

Dit duidt namelijk simpelweg op een Achterstand (A-melding) die is Hersteld (H-melding). Zolang er geen sprake is geweest van andere betalingsproblemen, is dit een ICS codering die meestal goed verwijderd kan worden.

De A2 codering duidt erop dat de kredietverstrekker heeft gevraagd om de achterstand in één keer terug te betalen. Dit duidt vaak op dieperliggende betalingsproblemen. Daardoor is een A2 codering doorgaans lastiger te verwijderen, maar zeker niet onmogelijk.

Hoe snel is er reactie op een verwijderingsverzoek?

Zoals gezegd heeft ICS de BKR-houding van grotere broer ABN Amro overgenomen, wat inhoudt dat ze doorgaans bereid zijn mee te denken met de klant. Dit betekent dat er altijd binnen de wettelijke termijn van vier weken wordt gereageerd, maar vaak zelfs binnen twee weken.

Ook is het mogelijk om een spoedbehandeling aan te vragen voor een ICS BKR registratie verwijdering verzoek. Dat kan bijvoorbeeld uitkomst bieden wanneer iedere dag telt, bijvoorbeeld wanneer u van de verwijdering afhankelijk bent voor het krijgen van een hypotheek en de financiering ontbindende factoren in de buurt komen.

Dynamiet Nederland bespreking

Slagingskans

De bereidheid van ICS tot meedenken komt ook de slagingskans ten goede. ICS verwijdert BKR registraties altijd wanneer dat moet, waar andere bedrijven soms nog wel eens moeilijk blijven doen.

ICS reageert goed en duidelijk op verzoeken. Daarnaast is het mogelijk om een aanvullend bezwaar in te dienen wanneer u het niet met de uitspraak eens bent.

Bij Dynamiet Nederland lukt het in zo’n 66% van de gevallen om een ICS BKR verwijderd te krijgen. Door de ervaring van onze juristen en de persoonlijke contacten die we in de loop der jaren met kredietverstrekkers hebben opgebouwd, krijgen we altijd meer gedaan dan een consument op zichzelf.

Wilt u ook worden bijgestaan door een ervaren jurist met de juiste expertise? Of wilt u gewoon graag van één van onze specialisten horen hoe u ervoor staat en wat uw mogelijkheden zijn? Plan dan direct uw gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Gratis adviesgesprek

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 514 reviews