Hoist Finance BKR verwijderen? Moeilijk, maar niet onmogelijk!

Op 8 februari 2022 geschreven door Berry van Ockenburg
 • Juridisch adviseur

hoist-finance-logo

Wilt u een Hoist Finance BKR registratie verwijderen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Benieuwd wat uw slagingskans en mogelijkheden zijn? Of bent u gewoon op zoek naar de beste bijstand om zo snel mogelijk van uw BKR bij Hoist Finance af te komen?

Dan is dit artikel voor u. Dynamiet Nederland is namelijk al sinds onze oprichting dé voorvechter van een eerlijker BKR registratie systeem. Hieronder leest u alles over onze ervaringen met Hoist Finance AB. Een BKR registratie bij deze partij is vaak lastig om kwijt te raken, maar zoals u zult lezen is dat absoluut geen reden de handdoek in de ring te gooien.

Hoe werkt het verwijderen van een BKR-registratie?

Vera van der Vliet
 • Jurist uit het bankwezen met veel financiële kennis
 • Heeft duizenden coderingen weten te verwijderen
Jan Doeke Biesheuvel
 • Heeft honderden BKR-zaken opgelost zonder tussenkomst van de rechter
 • Inhoudelijk een zeer sterke jurist
Nadine Edelschaap
 • Heeft honderden zaken positief opgelost
 • Creatieve jurist die 'out of the box' denkt
Björn de Haan
 • Heeft ruim 8 jaar ervaring met BKR-procedures
 • Start alleen rechtszaken
Nurettin Kocak
 • Heeft veel respect verworven binnen de BKR-branche
 • Een daadkrachtige en no-nonsense jurist
Lisa van Gulik
 • Heeft honderden cliënten met succes bijgestaan
 • Start rechtszaken en procedures bij het Kifid
Deepak Thakoerdien
 • 11 jaar ervaring met procedures tegen de financiële sector
 • De bekendste BKR-deskundige van Nederland
Berry van Ockenburg
 • Is het van nature met alles oneens, dus ook met BKR-coderingen
Dhirin Alakhramsing
 • Een echte mensenmens
 • Denkt alleen in het belang van de klant
Eva Hukshorn
 • Maakt een strategisch plan om uw dossier in goede banen te leiden
Menno de Boorder
 • Doet alleen de rechtszaken
 • Wint veruit de meeste zaken
Mirjosa de Sanders
 • Juridisch medewerker met 5 jaar ervaring binnen Dynamiet
 • Helpt u bij het compleet maken van uw dossier
Tine Notenboom
 • Gespecialiseerd in rechtszaken
 • Doet alleen de complexe zaken
Sharona Boedhai
Marcel Boot
Michael de Zwart
Bekijk ons team
Gevolgen bkr registratie voor lening

Over Hoist Finance en BKR registratie

Om te snappen hoe de verwijdering van een BKR registratie bij Hoist Finance in zijn werk gaat, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat voor bedrijf Hoist is.

Daarom beginnen we dit artikel met een korte kennismaking met dit bedrijf. Vervolgens bespreken we hoe een BKR registratie bij Hoist tot stand kan komen en hoe u hier inzicht in krijgt.

Heeft u te maken met zo’n registratie? Dan bespreken we in het tweede gedeelte van dit artikel hoe u daar weer vanaf kunt komen.

negatieve bkr registratie - kredietwaardigheid

Wie is Hoist?

Hoist Finance – volledig Hoist Finance AB – is een partij die schulden van andere financiële instellingen opkoopt. Hoist verstrekt dus zelf geen leningen of kredieten, maar koopt een schuld over die iemand heeft bij een bank of andere kredietverstrekker.

Dat klinkt u misschien een beetje vreemd in de oren, dus we geven een voorbeeld ter verduidelijking.

Stel dat Piet een schuld van €20.000,- heeft bij Interbank. Piet raakt in financiële problemen en heeft al enkele maanden geen aflossingen kunnen betalen. Hoist Finance kan dan aan Interbank aanbieden de openstaande schuld voor €10.000,- over te kopen.

Voor Interbank kan dit een manier zijn om eieren voor haar geld te kiezen. Zij hebben er misschien geen vertrouwen meer in de openstaande €20.000,- nog terug te krijgen door de financiële problemen van Piet en krijgen nu tenminste een deel van het geld terug. Hoist Finance verdient geld door uiteindelijk te proberen alsnog de volledige schuld van €20.000,- bij Piet te innen.

De openstaande schuld wordt dus overgezet naar Hoist, die hierna optreedt als nieuwe schuldeiser. Ook de bijbehorende BKR registratie komt dus uit naam van Hoist Finance.

Piet heeft in dit hele verhaal niets te zeggen, maar hij is wel degene die uiteindelijk met een BKR registratie bij Hoist Finance zit opgescheept. Met als gevolg dat hij – ook als hij het volledige bedrag heeft terugbetaald – nog jaren moeite zal hebben om bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten.

bkr registratie

Hoe een BKR registratie bij Hoist Finance tot stand komt

Een BKR registratie komt tot stand wanneer u een geld of krediet leent van ten minste €250,- De instantie die u dit krediet verstrekt is dan verplicht dit krediet te registreren bij het Bureau Krediet Registratie.

Zoals gezegd verstrekt Hoist Finance zelf geen leningen, maar koopt dit bedrijf schulden op van andere financiële instellingen. Een Hoist Finance BKR registratie ontstaat dus wanneer uw openstaande schuld wordt opgekocht door Hoist. U heeft niet langer een schuld bij de oorspronkelijke partij, maar Hoist wordt de nieuwe schuldeiser.

Ook de BKR registratie is niet langer uit naam van de eerste partij, maar uit naam van Hoist. Dat betekent dat u ook afhankelijk bent van Hoist Finance om deze registratie verwijderd te krijgen.

Lenen met BKR

BKR Hoist Finance opvragen

Twijfelt u of u een Hoist Finance BKR registratie op uw naam heeft, of wilt u gewoon duidelijkheid in hoe deze er precies uitziet? U kunt uw persoonlijk BKR overzicht eenvoudig zelf opvragen.

Dit doet u niet bij Hoist, maar via de website van het BKR. Via die weg heeft u binnen enkele ogenblikken inzicht in uw situatie, terwijl u bij Hoist vaak lang op reactie moet wachten.

Voor meer informatie hoe dit in zijn werk gaat, lees ons BKR check stappenplan.

Om beter te begrijpen wat u ziet op het overzicht, raden we u aan om ook ons overzicht van BKR coderingen te lezen.

BKR icoon

Hoist Finance BKR verwijderen in cijfers

Wanneer u te maken heeft met een registratie bij het BKR van Hoist Finance, dan wilt u natuurlijk graag weten wat uw mogelijkheden zijn.

Zoals we hierboven al schreven, is Hoist in onze ervaring een lastige partij wanneer het aankomt op BKR verwijdering. Doorgaans was u beter af met de oorspronkelijke BKR registratie bij de instelling waar Hoist uw schuld heeft overgekocht.

Die instelling – meestal een bank – heeft namelijk een zekere zorgplicht richting haar klanten. Daarnaast is het voor deze instellingen belangrijk dat ze positief beoordeeld worden en zijn ze dus eerder geneigd om mee te denken met de klant.

Bij Hoist is dat niet het geval, wat is terug te zien in de beoordelingen op Google. Hun verdienmodel is erop gebaseerd om iemand met een schuld zo ver mogelijk uit te wringen. Het belang van de klant – en eventuele verzachtende omstandigheden – zijn hieraan altijd ondergeschikt.

Plat gezegd: BKR verwijderen bij RaboBank is daarom doorgaans eenvoudiger dan bij een partij als Hoist.

Toch is een Hoist Finance BKR verwijderen zeker niet onmogelijk. We zetten wat belangrijke informatie voor u op een rijtje.

Meest voorkomende BKR bij Hoist Finance

Op uw BKR overzicht kunt u cijfers tegenkomen die meer informatie geven over de aard van de registratie: de zogenaamde bijzonderheidscoderingen.

De BKR coderingen die we bij Hoist Finance het meeste zien, zijn de A2 en A3 codering.

Een A2 codering duidt op een betalingsachterstand die ertoe heeft geleid dat de kredietverstrekker het volledige bedrag opeisbaar heeft gesteld. Vaak wordt er in dit geval een incassobureau ingeschakeld. In dit geval is de openstaande schuld dus opgekocht door Hoist omdat de oorspronkelijke verstrekker van het krediet niet denkt zijn geld nog terug te krijgen.

Een BKR code 3 geeft aan dat er op de (oorspronkelijke) schuld een bedrag van minimaal €250,- is afgeboekt. Vaak is dit omdat er met de schuldenaar een deal is gemaakt of betalingsregeling is getroffen.

Beide coderingen zijn vrij ernstige BKR registraties en daardoor lastig te verwijderen. Dat is eigenlijk ook logisch: een schuld komt niet zomaar bij Hoist terecht. Er moet dan al sprake zijn van ernstige betalingsproblemen, wat de serieuze coderingen verklaart.

BKR registratie en hoe u deze kunt verwijderen bij Dynamiet

Hoe snel is er reactie op een verwijderingsverzoek?

Ze zetten er bij Hoist Finance geen vaart achter als het om BKR registraties gaat.

Wettelijk is een instantie verplicht om binnen een maand te reageren op een verzoek tot verwijdering van een BKR registratie. In de praktijk duurt het bij Hoist Finance vier weken of nog wat langer, waarmee ze de grens opzoeken van deze wettelijke termijn.

Ook is er bij Hoist geen mogelijkheid tot het aanvragen van een spoedprocedure om uw verzoek sneller behandeld te krijgen. Bij andere instellingen is die mogelijkheid er wel, bijvoorbeeld wanneer het gaat om een hypotheekaanvraag met een krappe deadline. Hoist werkt verzoeken altijd af op volgorde van binnenkomst.

Tot slot leidt een verwijderingsverzoek bij Hoist Finance altijd tot veel discussie en getouwtrek. Ze werken met templates, waardoor ze eigenlijk nooit inhoudelijk op uw verzoek reageren maar een generieke reactie geven.  De vaste houding is er een van verzet, niet van meedenken. Dit vertraagt het proces aanzienlijk.

Dynamiet Nederland bespreking

Slagingskans

Na het lezen van bovenstaande informatie zal het u niet verbazen dat de slagingskans op verwijdering van BKR bij Hoist Finance niet heel hoog is. Juist bij een partij als deze vergroot u uw kansen aanzienlijk door een specialistische partner in de arm te nemen die u bijstaat in het traject.

De juristen van Dynamiet Nederland weten waar ze moeten duwen om de wederpartij in beweging te krijgen, ook wanneer die andere partij zo weinig tot meewerken bereid is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Plan dan vandaag nog uw gratis en vrijblijvende adviesgesprek in

Diensten Dynamiet BKR

Voorbeeldzaak, gewonnen door Dynamiet Nederland

Om op een positieve noot af te sluiten: onderstaand voorbeeld laat zien dat u zeker niet kansloos bent bij een Hoist Finance BKR verwijderen. Het gaat om een klant die wij via de rechtbank van de registratie af wisten te helpen. Dat volledige verhaal leest u hier.

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews