BKR schikt om rechtszaak te voorkomen

Björn de Haan LL.B.
  • Procesjurist BKR-registraties

In mei 2017 kwam Dynamiet Nederland in contact met mevrouw A. Zij had een aantal kledingstukken besteld bij H&M. Als gevolg van een foutief bezorgde betaalherinnering is een achterstand ontstaan en is mevrouw A. negatief geregistreerd in het systeem van het BKR met een A2-codering. Hierdoor zat zij in een figuurlijke financiële gevangenis.

Hypotheek afgewezen

Mevrouw A. wil graag een eigen woning kopen. Toen zij erachter kwam dat zij een BKR-registratie had, woonde zij tijdelijk in een huis van een kennis. Zij moest dit huis verlaten; en wel voor 1 april 2017. Een hypotheek voor haar eigen huis kreeg zij niet. Ze stond geregistreerd als wanbetaler op de financiële zwarte lijst van het BKR. Uiteraard nam mevrouw A. contact op met H&M om tot een oplossing te komen. Mevrouw  A. heeft alles uitgelegd aan H&M en zij begrepen haar situatie heel goed. H&M gaat de registratie verwijderen, zo luidt de reactie van hen. Het BKR gooit echter roet in het eten.

Het verzoek van H&M aan BKR om de registratie op naam van mevrouw A. te verwijderen wordt afgewezen. Het betreft een terechte registratie en die kunnen niet verwijderd worden, zo stelt het BKR.

BKR gedagvaard

Mevrouw A. wendt zich ten einde raad tot Dynamiet Nederland. Dynamiet Nederland pakt het dossier direct op in samenwerking met de aan hun gelieerde advocaten. Vanaf dat moment gaat het hard. Een dagvaarding wordt opgesteld en het BKR wordt voor de rechter gesleept in een kort geding procedure.

Schikking

Voordat de zitting bij de rechter plaats kan vinden, laat het advocatenkantoor van het BKR weten dat ze het niet aandurven om dit voor de rechter uit te vechten. Het BKR heeft de gehele registratie direct verwijderd.

Dit is niet de enige rechtszaak die Dynamiet Nederland heeft gevoerd tegen het BKR. Op 28 juli 2017 is BKR ook al veroordeeld tot het direct verwijderen van een registratie van een cliënt van Dynamiet Nederland.

Bekijk de brief van BKR
Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews