Direct Pay failliet: Wat te doen als je door haar geregistreerd staat bij het BKR?

Op 24 juli 2023 geschreven door mr. Sarah van den Berg
  • Jurist BKR-registraties

Introductie

Hoe ga je om met een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), veroorzaakt door het nu failliete incassobureau Direct Pay? Direct Pay, waaronder de entiteiten Debtscan en Webcasso vallen, werd op 3 april 2023 failliet verklaard. Deze ontwikkeling zal voor velen waarschijnlijk een opluchting zijn, aangezien Direct Pay een krediet- en schuldenopkoper was, een doorn in het oog van mensen met schulden. Ironisch genoeg verkeerde het bedrijf zelf al langere tijd in financiële problemen. Maar dat terzijde.

Hoewel er een curator is aangesteld, ondervinden veel mensen die hun schulden bij Direct Pay al hebben afgelost, nog steeds de gevolgen van dit faillissement. Dit komt door de vele registraties die Direct Pay bij het BKR heeft uitstaan. In deze blog leggen we uit welke stappen je kunt nemen om je registratie aan te passen of te laten verwijderen.

Wat te doen als je door Direct Pay bent geregistreerd bij het BKR?

Stap 1 – Neem contact op met de curator van Direct Pay.

De contactgegevens van de curator zijn: Mr. J.G. Princen DVDW Advocaten Postbus 1860 3000 BV Rotterdam. E-mail: princen@dvdw.nl en telefoonnummer: 010 – 440 05 00. Hoewel de curator tot nu toe niet reageert op verzoeken omtrent BKR-registraties, adviseren we om deze verzoeken te blijven indienen voor de dossiervorming.

Stap 2 – Dien een klacht in bij het BKR

Als de curator weigert de BKR-registratie te beëindigen, kun je een klacht indienen bij het BKR. Hoewel het BKR tot nu toe geen verzoeken van onze cliënten gegrond heeft verklaard en niets heeft aangepast of verwijderd, is het belangrijk dit toch te doen voor je dossier.

De contactinformatie van BKR: Bureau Krediet Registratie Postbus 66 4000 AB Tiel. E-mail: info@bkr.nl en telefoonnummer:  088 – 150 2500.

Praktische tips

  • Zorg ervoor dat je schriftelijk vastlegt dat de schuld is afgelost.
  • Bewaar alle correspondentie met de curator en het BKR.

Volgens de wet moet de curator de BKR-registratie beëindigen als de schuld is afgelost. Het is belangrijk om te weten dat de registratie na beëindiging nog 5 jaar zichtbaar blijft. Tijdens deze periode kun je problemen ondervinden bij het verkrijgen van een hypotheek of lening.

Omgaan met een negatieve BKR-registratie

Een negatieve BKR-registratie kan verstrekkende gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is belangrijk dat jouw registratie correct is, als je zo’n registratie hebt. Voor uitleg over de verschillende soorten BKR-coderingen kun je deze pagina bezoeken. Als je registratie echter onredelijk bezwarend blijkt te zijn, is het mogelijk om hier voortijdig van af te komen. Voor meer informatie hierover kun je deze pagina raadplegen.

Conclusie

We hopen dat deze blog je helpt te begrijpen hoe je moet handelen als je door Direct Pay bij het BKR bent geregistreerd. Loop je vast in dit proces met Direct Pay, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze juristen staan klaar om je te helpen.

Laatste ontwikkelingen

Er wordt momenteel een dagvaarding opgesteld tegen de curator van Direct Pay. Een van onze cliënten heeft tot 14 augustus 2023 de tijd om haar registratie verwijderd te krijgen, omdat dan de ontbindende voorwaarden van haar koopcontract voor een huis verlopen. We verwachten daarom binnenkort een positieve uitspraak voor onze cliënt.

Professionele hulp nodig?

Onze gespecialiseerde BKR-juristen staan voor je klaar. Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Intakegesprek aanvragen

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews