BKR verwijderen bij ING, alles wat u moet weten

Op 11 oktober 2021 geschreven door drs. Vera van der Vliet
 • Jurist BKR-registraties

Bent u bij ING tegen achterstanden en daardoor een BKR registratie aangelopen? Dan wilt u waarschijnlijk weten welke mogelijkheden u alsnog heeft om een (zakelijke) lening of hypotheek af te sluiten.

Een BKR registratie kan u namelijk nog lang in de weg zitten. Zelfs jaren nadat de lening of schuld al volledig is terugbetaald. Gelukkig is daar in veel gevallen iets aan te doen. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over het verwijderen van een ING BKR registratie.

Vera van der Vliet
 • Jurist uit het bankwezen met veel financiële kennis
 • Heeft duizenden coderingen weten te verwijderen
Jan Doeke Biesheuvel
 • Heeft honderden BKR-zaken opgelost zonder tussenkomst van de rechter
 • Inhoudelijk een zeer sterke jurist
Nurettin Kocak
 • Heeft veel respect verworven binnen de BKR-branche
 • Een daadkrachtige en no-nonsense jurist
Björn de Haan
 • Heeft ruim 8 jaar ervaring met BKR-procedures
 • Start alleen rechtszaken
Lisa van Gulik
 • Heeft honderden cliënten met succes bijgestaan
 • Start rechtszaken en procedures bij het Kifid
Deepak Thakoerdien
 • 11 jaar ervaring met procedures tegen de financiële sector
 • De bekendste BKR-deskundige van Nederland
Berry van Ockenburg
 • Is het van nature met alles oneens, dus ook met BKR-coderingen
Dhirin Alakhramsing
 • Een echte mensenmens
 • Denkt alleen in het belang van de klant
Eva Hukshorn
 • Maakt een strategisch plan om uw dossier in goede banen te leiden
Nadine Edelschaap
 • Heeft honderden zaken positief opgelost
 • Creatieve jurist die 'out of the box' denkt
Mirjosa de Sanders
 • Juridisch medewerker met 5 jaar ervaring binnen Dynamiet
 • Helpt u bij het compleet maken van uw dossier
Tine Notenboom
 • Gespecialiseerd in rechtszaken
 • Doet alleen de complexe zaken
Sharona Boedhai
Bekijk ons team

Over ING en BKR registraties

In Nederland wordt iedere lening of schuld die iemand aangaat, geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Zo’n registratie noemen we daarom een BKR registratie.

Voor kredietverstrekkers geeft het overzicht van eventuele registraties inzicht in iemands financiële situatie. Op die manier kunnen zij bepalen of het verantwoord is diegene een (nieuwe) lening of hypotheek te verstrekken. Dat kan dus gevolgen hebben voor een nieuwe lening of hypotheek die u wilt afsluiten.

Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om sneller van een BKR registratie af te komen. Daarvoor maakt u bezwaar bij de instantie de registratie plaatste. En dus bent u voor het verwijderen van de registratie afhankelijk van die instantie. In dit artikel bespreken we hoe ING doorgaans met BKR registratie verwijdering omgaat

Zo komt een registratie van ING bij het BKR tot stand

Een BKR registratie komt dus tot stand doordat u een lening of schuld aangaat bij een kredietverstrekker. Het gaat hierbij specifiek om alle kredieten van meer dan €250,- Zo ook bij ING.

Een BKR registratie bij ING kan op verschillende manieren tot stand komen:

 • Rood staan voor een bedrag van meer dan €250,- (Let ook: ook de mogelijkheid tot rood staan bij ING levert BKR registratie op)
 • Aankopen op een ING creditcard voor een bedrag van meer dan €250,- in één maand
 • Een (doorlopend) krediet van ten minste €250,-

Een hypotheekschuld staat niet geregistreerd, maar dat verandert wanneer u een betalingsachterstand oploopt. U krijgt dan een zogenaamde negatieve BKR registratie. Meer daarover leest u hieronder.

Voor een compleet overzicht lees u ook: welke schulden registreert het BKR allemaal?

Niet elke BKR registratie heeft even veel gevolgen voor eventuele toekomstige leningen of kredieten. Het is daarom belangrijk om te weten of u te maken heeft met een positieve of een negatieve BKR registratie bij ING.

Gevolgen bkr registratie voor lening

Het verschil tussen een positieve en negatie BKR registratie van ING

Het gaat hier om zogenaamde positieve BKR registraties. Zolang u de verschuldigde terugbetaling altijd netjes op tijd voldoet, is daarbij niet zoveel aan de hand.

Natuurlijk heeft het wel invloed op de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen. Door de maandelijkse betaalverplichting heeft u immers minder financiële ruimte om af te lossen. Maar, een positieve BKR registratie is doorgaans voor een kredietverstrekker geen reden om geen (nieuwe) hypotheek te verstrekken.

Wanneer u een achterstand oploopt bij de terugbetaling van uw lening of schuld, dan zorgt dit voor een negatieve BKR registratie. Dit is te zien aan een A-codering, oftewel een “achterstandsmelding”, bij het geregistreerde krediet. Voor andere kredietverstrekker een reden om terughoudend te zijn, omdat ze kunnen zien dat u in het verleden tegen betalingsachterstanden aan bent gelopen.

Zo’n negatieve registratie blijft nog vijf jaar zichtbaar, ook nadat de volledige schuld reeds is afgelost. Al die tijd kunnen kredietverstrekkers dus nog zien dat u in het verleden te maken had met betalingsproblemen. Daardoor kan een negatieve registratie uit het verleden u nog lang in de weg zitten bij het krijgen van een hypotheek.

Gelukkig is een ING BKR registratie verwijderen binnen deze vijf jaar in veel gevallen mogelijk.

Lenen met BKR

BKR bij ING opvragen en bezwaar maken

Voordat we gaan bekijken hoe u van een BKR registratie af kunt komen, is het eerst belangrijk om helder te hebben hoe de BKR-registratie bij ING er in uw geval precies uitziet. Gaat het bijvoorbeeld om een negatieve registratie? En zo ja, welke codering heeft deze dan?

Hiervoor kunt u altijd via deze site zelf toegang vragen tot uw (lopende) registraties.

Bent u het niet eens met een BKR registratie van ING? Dan dient u hierover een klacht of verzoek tot verwijdering in. Veel banken hebben hiervoor een vast contactpunt, maar bij ING ontbreekt dit helaas. U kunt natuurlijk contact opnemen met de klantenservice. Gezien de afwerende houding van ING ten opzichte van BKR verwijdering, raden wij u echter aan om een specialistische partner in de arm te nemen.

De specialisten van Dynamiet Nederland werken dagelijks aan zaken zoals die van u. Niet voor niets sluiten wij de meeste van onze dossiers winnend af.

Onze specialisten hebben vaste contacten bij de grote kredietverstrekkers van Nederland en krijgen daardoor gemakkelijker en sneller reactie. Ook weten zij precies waar een verzoek aan moet voldoen om de slagingskans zo groot mogelijk te maken.

In het verzoeken zetten we uiteen waarom u het niet met de registratie eens bent én waarom deze u onevenredig beperkt in uw dagelijks leven. We onderbouwen het waar mogelijk met stukken, zoals een hypotheekaanvraag die door de registratie geremd wordt.

Wilt u ook de kans van slagen op verwijdering van uw BKR-registratie vergroten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies hoe wij u kunnen helpen.

Zoals we hierboven hebben gezien, duurt het afmelden van een BKR registratie bij ABN AMRO nog vijf jaar nádat u de volledige schuld of lening heeft afgelost. Dat betekent dat u nog al die tijd last kunt hebben van deze registratie.

Wachten op de automatische afmelding van de ABN AMRO registratie bij BKR is dan ook niet altijd een optie.

Een actief verzoek tot verwijdering van de registratie begint altijd bij ABN AMRO Servicedesk Lenen. Wanneer hier niet snel genoeg op uw verzoek wordt gereageerd (bijvoorbeeld door onderbezetting) of u het niet eens bent met de afhandeling, dan kunt u zich wenden tot het Klachtenmanagement.

In onze ervaring kan de reactietijd bij Servicedesk Lenen snel oplopen tot zo’n twee maanden, ook al is ABN AMRO verplicht om binnen een maand op uw verzoek te reageren. De wachttijd bij Klachtenmanagement is gemiddeld een maand.

De afgelopen jaren heeft Dynamiet Nederland veel energie gestoken in het opbouwen van een goede relatie en korte lijntjes met ABN AMRO. Hierdoor hebben wij onze vaste contactpersonen, waardoor we een verwijderingsverzoek sneller in behandeling kunnen nemen dan wanneer u dit als consument bij ABN neerlegt.

Daarnaast geeft ons dit de mogelijkheid een spoedprocedure in gang te zetten, wanneer u een strakke deadline heeft waarbinnen het verzoek verwerkt moet worden. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. ABN AMRO is doorgaans geneigd hieraan mee te werken.

Wilt u gebruik maken van onze expertise en connecties om uw kansen op ABN AMRO BKR verwijdering te vergroten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Dynamiet BKR registratie

Hoe kansrijk is een BKR registratie verwijderen bij ING? (En hoe lang duurt het?)

Tot slot bespreken we hoe de procedure voor verwijdering van een ING BKR registratie eruitziet. Ook geven we een indicatie van de duur en slagingskans van de procedure.

Let op! Iedere situatie is uniek, dus aan de informatie hieronder kan geen garantie worden ontleend. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten.

Zware coderingen maken een BKR registratie bij ING verwijderen ingewikkeld

Zoals gezegd zijn er verschillende codes die aan uw BKR registratie worden toegevoegd. Die code geeft aan hoe zwaar de registratie is en bepaalt dus (mede) hoeveel invloed de registratie heeft op toekomstige aanvragen.

Een code 3 wordt bijvoorbeeld gezien als zeer ernstig en is vaak erg moeilijk te verwijderen. (Lees wat een 3-codering precies inhoudt.)

Helaas komt deze codering bij ING verhoudingsgewijs erg vaak voor. Dat maakt het vaak extra moeilijk om van een ING BKR registratie af te komen. Juist dan is het extra prettig wanneer een gespecialiseerde BKR jurist uw belangen vertegenwoordigt, die precies weet wat uw rechten zijn en wanneer ING onterecht een (te) zware codering heeft opgelegd.

ING bkr

Gemiddelde termijn van BKR verwijderen bij ING

Doorgaans reageert ING erg snel op BKR verwijdering verzoeken. Dat doen ze in ieder geval binnen de wettelijke termijn van vier weken.

Het kan langer duren wanneer de oorspronkelijke vordering op de betalingsachterstand verliep via Vesting Finance. Dit is de incassopartner van ING. Waren zij verantwoordelijk voor de incasseringen? Dan zullen zij ook namens ING op het verzoek reageren. De termijn is dan gemiddeld zes weken.

Let wel: dat is wanneer er extra druk wordt gezet op het krijgen van een reactie. Zonder het versturen van herinneringen of er achteraan bellen, kan de reactietermijn zomaar oplopen tot twee maanden.

Bij Dynamiet Nederland hebben we daarom vaste contactpersonen bij alle belangrijke kredietverstrekkers van Nederland. We weten bij wie we moeten zijn en wanneer het tijd is voor een herinnering. Doordat de lijntjes kort zijn hebben wij vrijwel altijd eerder reactie dan u als particulier zou krijgen. Het begint altijd bij onze gratis en vrijblijvende intake.

Slagingskans en bereidheid ING voor BKR verwijdering

De kans van slagen bij het verwijderen van een registratie van ING is opvallend hoog. Helaas heeft dat er niet mee te maken dat ING goed bereid is om mee te werken. Het komt vooral doordat de bank geregeld fouten maakt bij het registreren.

Zo blijkt de verplichte vooraankondiging vaak niet verstuurd te zijn of kloppen codes en (eind-)data niet. En wanneer een dossier op die manier onvolledig of onjuist is, kan de bank alsnog tot verwijdering worden gedwongen. Dat blijkt vaak nodig.

De bereidheid van ING tot BKR verwijdering is namelijk niet hoog. In tegenstelling tot Rabobank en ABN Amro worden BKR-registraties op basis van een belangenafweging in principe niet verwijderd. In de meeste gevallen zijn wij daarom genoodzaakt om een juridische procedure te starten tegen ING bank. Vaak kunnen wij hierdoor alsnog resultaat behalen.

Juist bij ING kan verwijdering van uw BKR registratie dus een stuk gemakkelijker worden met een ervaren jurist die u bijstaat. Van het opstellen van het verzoek en druk zetten waar nodig, tot bijstand in de rechtszaak mocht het zo ver komen.

Wilt u met zo’n ervaren jurist uw kansen op verwijdering van een BKR registratie bij ING vergroten? Plan dan direct uw gratis en vrijblijvende adviesgesprek in, waarin uw situatie en slagingskans in kaart worden gebracht. Dat regelt u hier.

Dynamiet Nederland bespreking

Voorbeeldzaak ING BKR verwijdering

Tot slot: een voorbeeld van een zaak rondom een ING BKR registratie waarin we het verschil hebben kunnen maken. Het gaat om een voormalig ondernemer, die door de economische crisis van 2008 in de problemen kwam.

Na een korte betalingsachterstand werd het volledige krediet door ING opgeëist, met een negatieve BKR registratie tot gevolg. Er werd een betalingsregeling getroffen en de ondernemer heeft er altijd hard voor gewerkt om in 2020 het volledige krediet netjes te hebben terugbetaald.

Rond diezelfde tijd werd duidelijk dat een verhuizing naar het oosten van het land vanwege de baan van zijn partner noodzakelijk zou zijn. De voorkeur van het paar ging hierbij uit naar een koopwoning vanwege de lagere maandlasten, maar de negatieve BKR registratie van ING stond dit in de weg.

Het stel wilde natuurlijk voorkomen dat zij op papier de relatie zouden moeten verbreken, zodat de partner een hypotheek kon aanvragen zonder belemmering van de BKR registratie op naam van de ondernemer. Daarom kozen zij ervoor de registratie te laten verwijderen. Een eerste verzoek werd afgewezen, waarna zij met onze steun naar de rechtbank stapten.

Door de rechter werd de ondernemer volledig in het gelijk gesteld waardoor de verhuizing alsnog plaats kon vinden. Zonder dat de relatie op papier verbroken hoefde te worden.

Het volledige verhaal van dit paar leest u hier.

Staat een BKR registratie bij ING ook uw leven in de weg en wilt u dezelfde hulp ontvangen als deze ondernemer? Plan dan vandaag nog uw vrijblijvende en gratis adviesgesprek.

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 514 reviews