Heeft u een BKR-codering?

Direct hulp aanvragen

BKR toetsing

Wat is een BKR toetsing? En hoe wordt u BKR-registratie vrij?

Via deze pagina kunt u een persoonlijke BKR-toetsing laten uitvoeren en uw BKR opvragen. Daarnaast leggen we uit hoe wij u kunnen helpen om van uw negatieve BKR-registratie af te komen. Dynamietnederland.nl helpt bij het ongedaan maken van negatieve BKR-registraties.

Indien u een nieuwe lening of hypotheek aanvraagt, is de kredietverstrekker verplicht om te controleren of er gegevens van u bekend zijn bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). De kredietverstrekker dient namelijk een zogenaamde ‘BKR toetsing’ uit te voeren. De bij het BKR bekende gegevens zal de kredietverstrekker vervolgens meewegen bij zijn besluit om de kredietaanvraag toe- of af te wijzen.

Direct hulp aanvragen

Afgewezen voor een kredietaanvraag: wat kunnen wij voor u doen?

Een eigen BKR toetsing uitvoeren?

Indien u niet voor verrassingen wil komen te staan, is het verstandig om, alvorens een kredietaanvraag in te dienen, een BKR check te doen om na te gaan welke gegevens van u bij het BKR bekend zijn. U kunt deze gegevens opvragen bij de instantie zelf via www.bkr.nl. Ook kunt u hiervoor vaak terecht bij uw lokale bankfiliaal.

In het overzicht dat u ontvangt, ziet u exact welke informatie over u bekend is en welke coderingen eventueel op u van toepassing zijn. Dit is altijd goed om te weten, want u kunt nooit genoeg inzicht hebben in uw financiële situatie. Het uitvoeren van een toetsing is dan ook iets dat we iedereen kunnen aanbevelen.

Wat te doen als u bij het BKR geregistreerd staat?

Geregistreerd staan bij het BKR is niet per definitie iets slechts. Zodra u namelijk een krediet, creditcard of lening afsluit, wordt dit bij deze instantie geregistreerd. Hiermee heeft u echter niets misdaan. Zolang u op tijd aan uw betalingsverplichtingen voldoet, is er sprake van een zogenaamde positieve registratie. Deze heeft totaal geen negatieve gevolgen voor u.

Het wordt pas een probleem als u een negatieve registratie heeft. Uit de toetsing blijkt dan namelijk dat u in het verleden niet altijd tijdig aan uw financiële verplichtingen heeft voldaan. Op dit moment kan (en meestal; zal) een kredietverstrekker u bestempelen als wanbetaler en weigeren u een nieuw krediet te verstrekken. Daarnaast is er nog een verschil tussen een terechte bkr registratie en een onterechte BKR registratie. De afhandeling van beide registraties verwacht een andere aanpak.

BKR opvragen

Tal van mogelijke oorzaken

Hoewel wij ons ervan bewust zijn dat het BKR een verantwoord doel heeft, namelijk het voorkomen van overkreditering en andere financiële problemen bij consumenten, vinden wij ook dat niet iedereen met een negatieve registratie per definitie een wanbetaler is. Deze kan immers vele oorzaken hebben.

Helaas krijgt u tegenwoordig niet meer de mogelijkheid om uw persoonlijke situatie toe te lichten bij de kredietverstrekker. Uw aanvraag wordt in het overgrote deel al afgewezen voordat u daar de kans voor krijgt. In dat geval is verwijdering van de registratie noodzakelijk om verder te kunnen. Onze specialisten gaan dan ook graag aan de slag voor u om dit uit te zoeken en uw BKR registratie te laten verwijderen.

Hulp nodig na uitvoeren BKR-toetsing?

Het uitvoeren van een BKR toetsing lijkt niet altijd een aantrekkelijke optie. U wordt immers niet alleen geconfronteerd met eventuele moeilijkheden in uw financiële verleden, maar ook met de gevolgen die deze kunnen hebben op uw toekomst. Toch is het uitvoeren van een BKR check precies datgene wat u nodig heeft om er weer bovenop te komen.

De BKR toetsing is de eerste stap op weg naar een betere financiële toekomst. Als u eenmaal weet waar u staat, kunt u weer vooruit kijken. De gevolgen hiervan zult u in de praktijk zeker merken. Het aanvragen van een hypotheek, lening of creditcard; wie weet behoort het in de toekomst weer tot de mogelijkheden.

In ieder geval is het eerst zaak om uw negatieve registratie te verwijderen. Hiervoor kunt u de hulp van Dynamiet Nederland inschakelen. Onze adviseurs bespreken vrijblijvend uw BKR toetsing met u en lichten de mogelijkheden toe om verbetering aan te brengen in uw situatie.

Plan een gratis adviesgesprek in
Intakegesprek aanvragen Bellen