BKR registratie opvragen: hoe doe ik dit en word ik BKR-vrij?

Op deze pagina leggen we u uit hoe u gratis een BKR-registratie kunt opvragen. Daarnaast leggen we u uit wat we eventueel voor u kunnen betekenen om u registratie vrij te krijgen. Vaak kan Dynamiet.nl u van negatieve registraties af helpen, zodat de weg weer vrij is voor het afsluiten van een lening of hypotheek.

Wilt u van negatieve registraties afkomen?


Hoe vraag ik een gratis BKR-registratie op?

Het BKR is verplicht om aan u als consument inzicht te geven in uw eigen registratiegegevens. U kunt een overzicht van uw gegevens opvragen via de website van het BKR. Dit Is kosteloos.

U kunt vrijwel direct inzage krijgen in uw kredietgegevens. Na betaling krijgt u doorgaans binnen enkele uren online inzage in uw gegevens. Daarnaast ontvangt u per post een papieren overzicht. 

Om u te kunnen identificeren maakt het BKR bij het opvragen van uw BKR-registratie gebruik van iDIN. IDIN is een identificatiesysteem dat ontwikkeld is door banken voor consumenten. Na controle van uw persoonsgegevens via iDIN krijgt het BKR een goedkeuring. Na deze goedkeuring geeft het BKR u online inzage in uw kredietgegevens. 

Klik hier om uw BKR-registratie op te vragen.

Verwijderen van BKR-registratie na het opvragen

U heeft uw gegevens opgevraagd en nu blijkt dat u een negatieve BKR-registratie heeft. Dit is een enorme domper en een dikke streep door uw plannen. Dát hoeft het echter niet te zijn. Dynamiet Nederland is de juridische dienstverlener voor consumenten die een negatieve BKR- registratie hebben.

Om samen met u te kunnen bekijken of u in aanmerking komt voor een verwijdering van uw negatieve registratie ontvangen wij graag van u een kopie van uw BKR-registratie. Aan de hand van de BKR-registratie nemen wij contact met u op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Het is belangrijk om in het adviesgesprek samen met u de situatie door te nemen en te toetsen of u in aanmerking komt voor een juridische procedure. Wij vinden het belangrijk om u hierbij een duidelijk beeld te geven over de mogelijkheden en welke oplossingen wij kunnen bieden.

Hoe zend u uw BKR-registratie naar ons toe?

Het online overzicht kunt u opslaan als PDF-bestand. Daarna kunt u de gegevens mailen naar klantenservice@dynamietnederland.nl. Als u dat prettiger vindt kunt u het overzicht via whatsapp versturen. Gebruikt u hiervoor het volgende nummer: 06-306 076 33. Op dit nummer zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Wij zien uw BKR-registratie graag tegemoet.

Hoe lang duurt het voor ik inzage in mijn BKR-registratie kan krijgen?

Het opvragen van uw BKR-registratie neemt slechts enkele minuten in beslag. De aanvraag via iDIN kunt u goed vergelijken met een betaling via iDEAL. U ontvangt van het BKR vervolgens online inzage in uw BKR-registratie. Wij adviseren u deze online inzage uit te printen of op te slaan voor uw eigen administratie.

Uw gegevens kunt u ook gratis opvragen. In dat geval ontvangt u binnen 28 dagen een overzicht per post.  

Waarom BKR opvragen?

Bij de aanvraag van een hypotheek of lening wordt er altijd een kredietcheck gedaan bij het BKR. Een creditcard die u niet meer gebruikt, maar die u nog wel in uw bezit heeft kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat u minder kunt lenen. Het kan echter ook zo zijn dat u in het verleden bijvoorbeeld kleding heeft gekocht bij een postorderbedrijf en dat er wat mis is gegaan met een betaling. Dit kan al hebben geleid tot een negatieve BKR-registratie. Door kredietgegevens op te vragen komt u niet voor onaangename verassingen te staan. 

Wat is een negatieve BKR-registratie?

Veel kredieten worden bij het BKR geregistreerd. Dit betekent gelukkig niet altijd dat u een negatieve BKR-registratie heeft. Als er in het verleden betalingen niet op tijd zijn gedaan kan er sprake zijn van een negatieve BKR-registratie. Zodra er bij uw krediet bijzonderheidscoderingen ( A, 1, 2 ,3 of 4) staan vermeld is er sprake van een negatieve BKR-registratie. Deze negatieve registratie zorgt er in veel gevallen voor dat u geen nieuwe lening kunt aanvragen. Bij de leningaanvraag wordt een BKR-toets uitgevoerd en zodra er sprake is van een negatieve codering leidt dit in de meeste gevallen tot een (mondelinge) afwijzing van uw kredietaanvraag.