BKR H codering verwijderen? Dit zijn uw mogelijkheden

Op 24 augustus 2021 geschreven door mr. Lisa van Gulik
  • Procesjurist BKR-registraties

Vraagt u zich af of een BKR H codering verwijderen voor u tot de mogelijkheden behoort? In dit artikel bespreken we wat er bij zo’n verwijdering komt kijken en hoe wij anderen zoals u hielpen.

Want vaak is er meer mogelijk dan u wellicht denkt. Bij Dynamiet Nederland maken we ons al jarenlang sterk voor het verwijderen van BKR H coderingen die mensen in de weg staan.

Onze doelstelling is dat niemand meer onnodig lang last hoeft te ondervinden van een BKR H codering. Verwijderen is hierin vaak de sleutel.

In dit artikel:

  • Wat is een BKR H codering?
  • Zo werkt registratie bij het BKR
  • Waarom een H codering verwijderen onnodig lang duurt zonder actief ingrijpen
  • BKR H codering verwijderen: Dynamiet Nederland maakt het mogelijk
  • Kosten
  • No cure no pay?
  • Uw BKR status opvragen

Wat is een BKR H codering?

Een BKR H codering wordt ook wel een Herstelmelding genoemd. Het is een code die wordt toegevoegd aan een krediet of lening op uw naam, waarop u in het verleden een betalingsachterstand heeft opgelopen. De H codering laat zien dat deze achterstand is ingelopen.

Om te begrijpen waarom een BKR H codering verwijderen interessant kan zijn, is het goed om eerst te begrijpen hoe het BKR te werk gaat.

Zo werkt registratie bij het BKR

Het BKR – Bureau Krediet Registratie – registreert aan u verstrekte kredieten en leningen van €250,- of meer. Met andere woorden: gaat u een krediet of lening aan boven dit bedrag, dan levert dit een BKR registratie op.

Die registraties geven aan andere hypotheek-, lening-, of kredietverstrekkers een idee van hoe kredietwaardig u bent. Oftewel: hoe verantwoord het voor hen is om u al dan niet een nieuwe lening te verstrekken.

Zolang u aflossingen altijd netjes op tijd betaalt, gaat het om een zogenaamde positieve BKR registratie. Zo’n registratie heeft bijvoorbeeld invloed op hoeveel hypotheek u kunt krijgen, omdat het duidt op een maandelijkse betalingsverplichting waardoor u maandelijks minder beschikbaar heeft voor aflossing van de hypotheek.

Is de lening of het krediet terugbetaald? Dan wordt de BKR registratie afgemeld. Deze blijft nog wel zichtbaar; tot vijf jaar na aflossing van het krediet om precies te zijn.

Bij een positieve BKR registratie hoeft dat in principe geen probleem te zijn. Maar het is precies de reden dat een BKR codering verwijderen door actief in te grijpen, soms nodig kan zijn.

Waarom een H codering verwijderen onnodig lang duurt zonder actief ingrijpen

Zoals gezegd is een BKR H codering een Herstelmelding van een eerder opgelopen betaalachterstand.

Bij het ontstaan van een betaalachterstand, wordt eerst een A codering (Achterstandsmelding) toegevoegd bij het geregistreerde krediet. Wordt de achterstand ingelopen, dan wordt dit aangepast naar een H, ten teken dat de achterstand is hersteld.

Het probleem is, dat ook deze H codering nog jarenlang zichtbaar blijft. Namelijk ook weer tot vijf jaar nadat het betreffende krediet is afgesloten.

kantoor dynamiet

Dat betekent dat nieuwe kredietverstrekkers nog jarenlang kunnen zien dat u in het verleden een betalingsachterstand heeft opgelopen. Zelfs al is die achterstand allang ingelopen en zelfs de volledige lening al terugbetaald.

Voor veel kredietverstrekkers kan dit een reden zijn om terughoudend te zijn met het verstrekken van een nieuwe lening, of met de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen.

Wanneer u moet wachten tot een BKR H codering verwijderd wordt door het BKR zelf, kan dat u dus nog jarenlang in de weg staan bij het krijgen van een hypotheek of ander type lening. Gelukkig kan er met actief ingrijpen vaak veel gedaan worden.

Diensten Dynamiet BKR

BKR H codering verwijderen: Dynamiet Nederland maakt het mogelijk

Heel lang werd er gedacht dat het niet mogelijk was om van een BKR codering af te komen, en dat de enige optie was om de wachttijd uit te zitten van vijf jaar na aflossing van het krediet.

Dynamiet Nederland is geboren vanuit de heilige overtuiging dat BKR H coderingen verwijderen wél mogelijk is. Een overtuiging waar we ons met hand en tand voor hebben ingezet.

Sinds ons ontstaan in 2012 voerden we inmiddels ruim 150 rechtszaken tegen het BKR, banken en kredietverstrekkers. Maar ook zonder rechtszaken hielpen we honderden mensen zoals u door het verwijderen van BKR registraties die hun leven onevenredig in de weg zaten.

Neem direct contact op met één van onze specialisten

Hoe werkt het verwijderen van een BKR H codering?

Een BKR H codering verwijderen begint altijd met ons gratis en vrijblijvend intakegesprek. Daar bespreekt één van onze specialisten samen met u de situatie.

We brengen in kaart wat uw mogelijkheden en kansen zijn voor het verwijderen van de BKR H codering.

Hierbij speelt het ook een belangrijke rol hoe die BKR H codering u in de weg staat om uw leven te leiden. Zeker wanneer zo’n codering een onevenredig zwaar beslag legt op uw leven – bijvoorbeeld uw mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek in de weg staat – heeft een verzoek tot verwijdering van een BKR H codering zeker kans van slagen.

Stap 1

U vult online het formulier in of neemt telefonisch contact met ons op.

Stap 2

Eén van onze adviseurs brengt tijdens een telefoongesprek uw situatie in beeld. Daarna wordt uw aanvraag doorgezet naar de acceptatieafdeling.

Stap 3

Onze acceptanten beoordelen of uw aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd. Wij nemen hierna weer telefonisch contact met u op om dit toe te lichten.

Stap 4

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een offerte. U stuurt vervolgens de benodigde gegevens naar ons toe.

Stap 5

U krijgt een vaste 'jurist BKR-registratie' toegewezen. Wij starten de bemiddelingsprocedure en zullen alles in het werk stellen om uw probleem op te lossen. Gedurende het traject houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Stap 6

U ontvangt van ons een eindverslag met vermelding van het behaalde resultaat. Vaak kunt u na gebruikmaking van onze dienstverlening weer een lening of hypotheek afsluiten.

De kosten van een BKR H codering verwijderen

Wordt uw aanvraag goedgekeurd door onze acceptatieafdeling? Dan ontvangt u van ons een offerte. Zo weet u vooraf precies de kosten voor het verwijderen van uw BKR H codering.

Wij werken bewust niet met vaste prijzen. Iedere casus is namelijk anders en vraagt om een andere aanpak voor een zo groot mogelijke kans op succes.

De kosten voor een BKR H codering verwijderen zijn bij Dynamiet Nederland dus altijd specifiek op uw situatie afgestemd. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt, maar ook dat wij altijd tot het uiterste zullen gaan om uw zaak te winnen.

BKR verwijderen met no cure no pay?

Bij Dynamiet Nederland werken we niet met een no cure no pay BKR verwijdering, maar onze benadering komt het dichts in de buurt van alle partijen in de markt.

Dat heeft dezelfde reden als dat we niet met vaste prijzen werken, namelijk dat een BKR codering verwijderen altijd maatwerk is.

Wij nemen graag de tijd voor u. We begrijpen namelijk dat een BKR H codering een persoonlijke en stressvolle aangelegenheid kan zijn.

Daarom is de eerste stap bij ons altijd een persoonlijk intakegesprek, waarin we samen uw situatie bespreken en in kaart brengen.

Verwachten wij dat uw BKR codering niet verwijderd kan worden? Dan zullen we dit altijd eerlijk naar u communiceren en uw zaak niet aannemen. Dat doen we niet omdat we u niet willen helpen, maar simpelweg omdat we geen valse verwachtingen willen wekken.

Pas wanneer wij denken dat uw zaak een reële kans van slagen heeft, brengen wij u een offerte uit. U betaalt dus alleen als wij oprecht in uw slagingskans geloven. In dat geval zullen onze juristen ook altijd tot het uiterste gaan om uw BKR H codering verwijderd te krijgen.

Daarmee bieden we dus een service die zo dicht in de buurt komt van no cure no pay als ieder ander in de markt.

Een BKR H codering verwijderen heeft doorgaans een hoge kans van slagen, waardoor we deze strijd vol vertrouwen voor u aan kunnen gaan. Plan daarom direct uw vrijblijvende intakegesprek om uw kansen te bespreken.

Diensten Dynamiet BKR

Uw BKR status opvragen

Weet u niet zeker of u met een BKR H codering te maken heeft?

Geen nood! U kunt heel eenvoudig zelf uw status bij het BKR opvragen. U krijgt dan online inzage in uw BKR overzicht met aan u verstrekte leningen en kredieten. Ook de coderingen die op deze kredieten van toepassing zijn, ziet u terug.

Wij schreven een uitgebreid artikel over de verschillende BKR coderingen die u in dit overzicht kunt tegenkomen.

Na het lezen van bovenstaand artikel weet u in ieder geval hoe een eventuele BKR H codering tot stand is gekomen. Inmiddels weet u ook dat het vaak heel goed mogelijk is om deze H codering te verwijderen.

Wilt u zo snel mogelijk weten of een BKR H codering verwijderen in uw geval mogelijk is? Plan dan vandaag nog uw gratis en vrijblijvende intakegesprek. Des te sneller weet u waar u aan toe bent.

Direct contact opnemen met een specialist
Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews