Specialist in het verwijderen van BKR-registraties?

U zult zich vast afvragen of het waar is dat BKR-registraties inderdaad verwijderd kunnen worden. Hoe en waarom kan dat? Want het systeem van het BKR is er toch niet voor niets? De mensen die negatief bij het BKR geregistreerd staan hebben hier toch zelf voor gezorgd? En die mensen moeten toch beschermd worden? Dynamiet Nederland kan alleen onterechte BKR-registraties verwijderen en daar hoef je hen niet voor in te schakelen, dat kan je zelf ook, toch?

U wilt antwoorden?

Kredietverstrekkers zijn volgens de wet verplicht om kredieten te registeren, maar daar is alles dan ook gelijk mee gezegd. In de wet staat namelijk niks over de negatieve BKR-coderingen die kredietverstrekkers plaatsen bij betalingsachterstanden. Ook de looptijd van 5 jaar die het BKR hanteert is niet wettelijk bepaald. Desondanks worden deze regels wel toegepast. Dit komt omdat u bij het afsluiten van een kredietovereenkomst (onbewust) akkoord bent gegaan met de regels van het BKR.

Dynamiet Nederland werkt uitsluitend met Europese en Nederlandse wetgeving. Deze wetgeving is vaak krachtiger dan de voorwaarden van het BKR. Kredietverstrekkers plaatsen een negatieve code zonder te kijken naar wat er aan de hand is, terwijl ze dat volgens wetgeving wel zouden moeten doen. Kredietverstrekkers zijn daarnaast verplicht om rekening te houden met de belangen van consumenten. Dus als u bijvoorbeeld een hypotheek wil afsluiten en de BKR registratie verhindert dat, dan kan het zo zijn dat de kredietverstrekker de registratie moet verwijderen. En zo zijn er nog tal van andere regels, die wel bestaan, maar waar consumenten geen weet van hebben.

BKR-codering verwijderen

Kredietverstrekkers gaan natuurlijk niet zomaar een terechte BKR-registratie verwijderen. U bent immers akkoord gegaan met de BKR voorwaarden. Of uw terechte BKR-codering alsnog verwijderd kan worden hangt van meerdere factoren af. Zo kijken we onder andere naar uw betaalhistorie en uw huidige financiële situatie. Wij kunnen en willen immers geen mensen van dienst zijn die beschermd moeten worden tegen zichzelf. Wij willen juist de mensen helpen die (weer) financieel gezond zijn en geen gevaar (meer) vormen voor de maatschappij.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 417 reviews