Auto financieren met negatieve BKR

Op 13 september 2023 geschreven door mr. Lisa van Gulik
  • Procesjurist BKR-registraties

U wilt een auto kopen, maar u heeft momenteel niet het juiste vermogen. In dit geval kan een auto financieren zeer interessant zijn. Tegenwoordig worden steeds meer auto’s gefinancierd met een lening of lease.

Door een negatieve BKR-registratie kan dit plots best lastig worden. Deze registratie kan ervoor zorgen dat kredietverstrekkers niet zo happig zijn om een lening aan u te verstrekken. Een auto financieren met een negatieve BKR-registratie: kan dit wel en hoe gaat dit in zijn werking?

Auto leasen met negatieve BKR registratie particulier

Een auto financieren met negatieve BKR: zo werkt dat

Als u een nieuwe lening wilt afsluiten, bekijkt uw kredietverstrekker uw huidige financiële situatie. Ook bij het financieren van een auto zal de verstrekker uw financiën bekijken. Hierbij komt uw BKR-registratie om de hoek kijken. Als u een negatieve BKR-registratie heeft, zal een kredietverstrekker voorzichtig zijn met het verstrekken van een lening.

Kredietverstrekkers beoordelen of het in uw financiële situatie verantwoord is om een lening af te sluiten. Heeft u een negatieve BKR-codering, dan heeft u elders al een betalingsachterstand van minstens twee maanden. Komt daar nog een autolening bovenop, is de kans groot dat u kopje ondergaat door de zware financiële lasten. Kredietverstrekkers willen dit voorkomen en nemen u daarom in bescherming als u wilt lenen met een negatieve BKR-registratie.

Kan ik dan geen auto financieren met een negatieve BKR?

Als u een negatieve BKR-registratie heeft, wordt het lastig om een auto te financieren. Doordat u al een betalingsachterstand heeft, is het risico voor de kredietverstrekker aanzienlijk. De kans dat u in de problemen komt bij de terugbetaling is namelijk vergroot. Een lening afsluiten met een negatieve BKR-registratie is dan ook moeilijk. Niet iedere partij staat te springen om een autolease met een negatieve BKR registratie en deze met u aan te gaan en de mogelijkheden zijn beperkt wat dat betreft.

Eén registratie is zelfs al genoeg om de autofinanciering volledig van de baan te vegen. Toch is het per definitie niet onmogelijk. Er zijn aanbieders die uw auto willen financieren met een negatieve BKR. Toch gaat dit vaak gepaard met een hoger rentepercentage. Dit komt door het vergrote risico die de negatieve BKR-registratie met zich meebrengt. Let er overigens wel op dat u in zee gaat met een betrouwbare aanbieder.

Dit kunt u doen bij auto financieren met negatieve BKR

Een auto financieren met een negatieve BKR is niet makkelijk. De negatieve BKR registratie is een zware financiële last, waardoor de aanbieder terughoudend is bij het verstrekken van de lening. Er is beperkte ruimte in uw financiële situatie, waardoor de kans op hoge schulden vergroot is. Daarbij komt dat er een duur prijskaartje aan verbonden is, mocht de kredietverstrekker wél bereid zijn om u de financiering te verlenen. Dit komt namelijk omdat het risico voor de kredietverstrekker hierdoor verkleind wordt.

Dynamiet Nederland kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Als deskundige partij hebben we al jarenlang ervaring met bijvoorbeeld een auto financieren bij een negatieve BKR registratie en adviseren wij u graag. Onze specialisten nemen uw situatie onder de loep en nemen de opties met u door. Samen met u zorgen we ervoor dat het risico beperkt blijft en u niet zult verdrinken in de hoge kosten van uw lease of andere lening voor uw auto. Een BKR registratie verwijderen is in veel gevallen mogelijk, vul het formulier in en kijk of wij u verder kunnen helpen.

Intakegesprek aanvragen

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews