BKR verwijderen via rechtbank

Heeft u in het verleden een telefoonabonnement op afbetaling afgesloten of voor een bepaalde tijd in het rood gestaan? Dan krijgt u onbewust een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Bij het kopen van een woning of het afsluiten van een lening kan deze registratie plots weer om te hoek komen kijken. De – in uw ogen – onschuldige BKR registratie kan er zelfs voor zorgen dat er een streep door uw lening aanvraag wordt gezet. In sommige gevallen is het mogelijk om de BKR registratie te verwijderen. Dynamiet Nederland helpt u graag bij de BKR verwijderen via de rechtbank. Maar hoe werkt dit nu precies?

Als het nodig is om procedure bij de rechtbank in gang te zetten, dan rekenen wij daar een vast bedrag. Een procedure bij het rechtbank kost in totaal €3.450,-.

Dit is wat wij doen:

  • Wij dienen een waterdicht verzoekschrift in bij de rechter.
  • Wij bemiddelen voor u met de tegenpartij tijdens de procedure.
  • Tijdens de zitting voeren wij namens u het woord.
  • De uitspraak en/of het behaalde resultaat bespreken wij met u.

Kortom, wij doen er alles aan om uw registratie tijdens deze procedure verwijderd te krijgen.

Het nadeel van een negatieve BKR registratie

Ook al heeft u een schuld volledig afbetaald, een negatieve BKR registratie blijft nog vijf jaar zichtbaar. Hierdoor kan het erg lastig worden om een nieuwe lening af te sluiten of een hypotheek aan te gaan. Door de negatieve BKR registratie kunt u gezien worden als ‘wanbetaler’, terwijl dit financiële beeld niet meer toepasselijk is op uw huidige situatie. Hierdoor zorgt de BKR registratie dus voor een vertekend beeld. In deze situatie kan het prettig zijn om de BKR registratie te verwijderen, zodat u wél die lening aan kunt gaan.

De voordelen van BKR verwijderen via rechtbank

Om de kans op een verwijdering te vergroten, kunt u bezwaar indienen bij de rechtbank. Dit heeft te maken met het onafhankelijke karakter van de rechtbank. Rechters zijn namelijk niet afhankelijk van een financiële steun van het BKR, zoals de geschillencommissie. Ook zal de procedure minder tijd in beslag nemen en heeft u de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Mocht u het achteraf niet eens zijn met de beslissing van de rechter, is deze uitspraak dus niet direct bindend.

Waar u bij de geschillencommissie het proces alleen aanvecht, kunt u bij de rechter een juridisch expert inschakelen. Bij Dynamiet Nederland helpen wij u graag bij een succesvolle verwijdering van uw BKR registratie via de rechtbank. Onze juristen en advocaten zijn nauw op de hoogte van alle ontwikkelingen en adviseren u graag over de gewenste stappen in het proces.

Waarom BKR verwijderen via rechtbank?

Mocht u onverwachts op een negatieve BKR registratie stuiten, dan kunt u een poging wagen om deze te laten verwijderen. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Dient u een bezwaar in bij het BKR, dan wordt u doorverwezen naar de geschillencommissie. Deze commissie wordt gefinancierd door het BKR en bestaat uit een aantal commissieleden. Op grond van het Algemeen Reglement van het BKR wordt beoordeeld of uw registratie terecht is. Ook al wijst het BKR u naar de geschillencommissie, is dit niet altijd de meest gunstige weg. Een procedure bij de geschillencommissie kost vaak veel tijd en hierbij is ook niet altijd resultaat te zien. Daarnaast is de uitspraak van de commissie bindend. Dit betekent dat u niet in hoger beroep kunt of opnieuw een zaak kunt aanspannen. Om uw kansen te vergroten bij het verwijderen van de BKR registratie, kunt u beter de juridische weg bewandelen via de rechtbank.

BKR verwijderen via Dynamiet Nederland

Dynamiet Nederland is dé specialist als het gaat om een BKR verwijderen via de rechtbank. Wij spitten uw kredietdossiers door en toetsen uw belangen aan de registratie. Zijn wij van mening dat uw belangen voor het verwijderen van de registratie groter zijn dan het nut van de BKR? Dan geven wij u een eerlijk advies en vechten wij de registratie aan. Wij helpen u graag bij de juridische stappen tijdens uw proces. BKR verwijderen via de rechtbank? Dynamiet Nederland is uw expert.

Plan een vrijblijvend gesprek met een specialist in

Stappenplan: zelf je BKR-registratie verwijderen in 5 stappen

Stappenplan: zelf je BKR-registratie verwijderen in 5 stappen

door Deepak Thakoerdien

Het verwijderen van een BKR-registratie…

Lees verder
Achteraf betalen met Klarna en Riverty: zo voorkom je extra kosten

Achteraf betalen met Klarna en Riverty: zo voorkom je extra kosten

door Deepak Thakoerdien

Lees verder
Grondhandel: Wat wij voor u kunnen doen
Lees verder

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews