BKR-registratie verwijderen met advocaat? 4 redenen om dat niet te doen

Op 27 juli 2021 geschreven door mr. Lisa van Gulik
  • Procesjurist BKR-registraties

Overweegt u om een advocaat in de arm te nemen om van uw BKR-registratie af te komen? Hieronder leest u in 4 redenen waarom een BKR-registratie verwijderen via een advocaat meestal niet de beste keuze is.

Een BKR-registratie verwijderen door een advocaat is namelijk niet alleen overbodig. Het is ook nog eens onnodig duur, terwijl de kans op slaging in de meeste gevallen juist lager ligt dan bij een gespecialiseerde jurist.

Inhoud:

De nadelen van een advocaat gespecialiseerd in BKR

Veel mensen denken dat ze een advocaat nodig hebben voor hulp bij het verwijderen van BKR-registraties.

In principe is dat een logische gedachte, maar hij is niet terecht.

Sterker nog: in verreweg de meeste gevallen is het inschakelen van een advocaat om uw (terechte) BKR-registratie te laten verwijderen, zeker niet de beste optie.

Hieronder leest u waarom u niet direct aan advocaten hoeft te denken voor het verwijderen van uw BKR.

1. Een advocaat is helemaal niet nodig voor BKR verwijdering

Laten we eerst eens die hardnekkige fabel de wereld uit helpen. U heeft namelijk helemaal geen advocaat nodig voor BKR verwijdering.

Voor het laten verwijderen van een terechte BKR-registratie, wendt u zich namelijk allereerst tot de kredietverstrekker waar de registratie van afkomstig is. Het is absoluut niet nodig hiervoor een advocaat in de arm te nemen.

Natuurlijk vergroot het uw kans op succes wanneer u zich laat bijstaan door een juridisch specialist. Hij of zij weet immers hoe uw verzoek geformuleerd dient te worden en welke andere zaken de kans op honorering vergroten.

Een advocaat is hiervoor echter om verschillende redenen meestal niet de beste keuze.

2. BKR advocaten zijn onnodig duur

Allereerst is een advocaat gespecialiseerd in BKR vaak onnodig duur. U betaalt voor het feit dat iemand zich advocaat mag noemen al snel een (veel) hoger uurtarief dan voor een jurist die dezelfde service kan verlenen.

Zonde, aangezien we net hebben gezien dat een advocaat voor BKR-verwijdering dus helemaal niet nodig is.

Natuurlijk heeft u ook de keuze uit advocaten zonder BKR specialisme. Ook dan lopen de kosten echter al snel onnodig hoog op. Niet alleen doordat het uurtarief vaak nog steeds hoog ligt, maar ook door het gebrek aan ervaring bij veel advocaten waar het BKR-registraties betreft.

3. Het proces duurt vaak langer

Doordat advocaten doorgaans minder praktisch ervaring hebben met het behandelen van BKR-verwijderingsverzoeken, zal het proces vaak ook langer in beslag nemen.

Een advocaat behandelt veel verschillende typen zaken en zal zich vaak eerst uitgebreid moeten inlezen. Daarnaast ontbreekt de handigheid en handelingssnelheid van de echte specialist.

De juristen van Dynamiet Nederland werken dagelijks aan het verwijderen van BKR-registraties voor onze cliënten. Door die praktische ervaring zijn zij in staat om snel in actie te komen en op een efficiënte manier te werken aan het verwijderen van uw registratie.

4. De slagingskans is lager dan bij een échte BKR-specialist

Dit komt ook de slagingskans van uw zaak ten goede. Deze is vrijwel altijd beter dan wanneer een advocaat de zaak oppakt.

Net als in zoveel andere facetten van het leven, neemt die slagingskans immers toe met de ervaring die in een zaak kan worden ingebracht.

Door de behandeling van vele verwijderingsverzoeken per maand, hebben de juristen van Dynamiet Nederland alles voorbij zien komen op het gebied van BKR verwijdering. Dat betekent dat zij niet snel voor verrassingen zullen komen te staan in de afhandeling van uw BKR verwijderingsverzoek.

Geen twee verzoeken tot verwijdering van een BKR-registratie zijn ooit helemaal hetzelfde. Daarom neemt uw kans op een succesvol verwijderingsverzoek aanzienlijk toe door de steun van juristen die ervaring hebben met deze variatie. Advocaten hebben die ervaring doorgaans niet.

Bent u benieuwd wat onze juristen voor u kunnen betekenen? Plan dan direct uw gratis en vrijblijvende telefonische intake.

Intakegesprek aanvragen

Wie kan mijn BKR-registratie verwijderen?

De kredietverstrekker waar de registratie van afkomstig is, kan uw BKR-registratie verwijderen. U dient hiervoor een bezwaar of verzoek in bij de verstrekker, al dan niet met specialistische ondersteuning.

Hopelijk heeft u nu een goed beeld waarom een BKR-registratie verwijderen met een advocaat voor u wellicht niet de beste optie is.

Dat verandert nog niets aan het feit dat u graag van uw BKR-registratie af wilt.

Een BKR-registratie kan uw leven namelijk lelijk in de weg zitten. Zo kan het ervoor zorgen dat u geen hypotheek kunt krijgen voor het huis van uw dromen, of dat de groei van uw onderneming wordt geremd doordat u geen (nieuw) zakelijk krediet kunt krijgen.

Wat zijn uw opties?

Zelf bezwaar maken

Allereerst kunt u proberen zelf uw BKR-registratie te (laten) verwijderen door bezwaar aan te tekenen bij de kredietverstrekker in kwestie:

  1. Geef aan waarom de registratie volgens u verwijderd dient te worden
  2. Omschrijf welke nadelige gevolgen u van de BKR-registratie ondervindt
  3. Onderbouw uw bezwaar met documenten die uw gelijk aantonen, indien mogelijk

Hiervoor is het allereerst belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van uw BKR-registratie. Via de website BKR kunt u eenvoudig en gratis inzage tot uw kredietgegevens aanvragen.

Een gespecialiseerde partner inschakelen

Ook al is een BKR advocaat dus niet nodig, toch kan het lonen om een (juridisch) specialist in te schakelen om u bij te staan in het verwijderen van uw BKR-registratie.

Dynamiet Nederland is gespecialiseerd in het verwijderen van – terechte en onterechte – BKR-registraties. In 6 stappen helpen wij u verder:

  1. Vul het formulier in of neem telefonisch contact met ons op
  2. Eén van onze adviseurs brengt samen met u uw situatie in kaart en zet uw aanvraag door naar de acceptatieafdeling
  3. Daar wordt bepaald of uw verzoek door ons wordt goedgekeurd of afgekeurd
  4. Bij goedkeuring ontvangt u van ons een offerte en een overzicht van de gegevens die nodig zijn voor de verdere verwerking van uw aanvraag
  5. U krijgt een vaste jurist BKR-registratie toegewezen, die alles in het werk gaat stellen om uw probleem te verhelpen. Uiteraard houden wij u tijdens de procedure op de hoogte van de voortgang
  6. U ontvangt een eindverslag met daarin het behaalde resultaat. In veel gevallen komt u hierna weer in aanmerking voor een lening of hypotheek

Conclusie: BKR-registratie verwijderen met een advocaat vaak geen succes

Natuurlijk kan een advocaat u prima bijstaan bij een verzoek tot verwijdering van uw BKR-registratie. Een goede advocaat is juridisch onderlegd, weet de juiste toon aan te slaan in het verzoek en zal uw kans op succes groter maken dan wanneer u het verzoek zelf indient.

Dat neemt niet weg dat een advocaat voor BKR verwijdering vaak niet de beste keuze is.

Zoals u heeft kunnen lezen zijn advocaten – zeker gespecialiseerde BKR advocaten – vaak onnodig duur. Dit terwijl een advocaat helemaal niet noodzakelijk is voor het indienen van een verzoek tot verwijdering van uw BKR-registratie.

Bovendien zal een advocaat die niet de hele dag door werkt aan verwijderingsverzoeken, meer tijd nodig hebben voor de verwerking van uw verzoek dan een jurist die elke dag met hetzelfde bijltje hakt. Dit drijft het aantal gemaakte uren, en dus de uiteindelijk kosten, onnodig op.

De gespecialiseerde BKR jurist heeft daarnaast een grotere slagingskans dan de meeste advocaten. Juist omdat hij of zij zich elke dag inzet voor het laten verwijderen van onterechte en terechte BKR-registraties.

Wilt u ontdekken wat de juristen van Dynamiet Nederland hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor uw gratis en vrijblijvende telefonische intake.

Samen ontdekken we wat voor u de mogelijkheden zijn om af te komen van de BKR-registratie die uw leven in de weg staat.

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews