De wereld een klein beetje groener met iedere verwijderde BKR-registratie

Op 10 maart 2021 geschreven door Deepak Thakoerdien
  • Directeur

Iedere maand verwijderen wij ontzettend veel negatieve BKR-registraties. Vanaf deze maand vieren we iedere verwijderde BKR-registratie door een boom te planten ergens op de wereld. Op deze manier maken we de wereld een steeds een beetje groener met iedere klant die wij succesvol hebben geholpen.

Zeg Dynamiet, waarom zo duurzaam?

Wereldwijd wordt er élke dag 80.000 hectare aan bos gekapt. Dat staat gelijk aan ongeveer 48 voetbalvelden per minuut. Sinds de industriële revolutie is in totaal 46% van alle bossen verloren gegaan.

Helaas heeft het kappen van bomen heeft ons veel welvaart gebracht. Denk aan het hout dat wordt gebruikt voor onze meubels, huizen, papier en andere materialen. Bovendien levert het kappen van bomen ruimte op die gebruikt kan worden voor het telen van voedsel.

Maar het kappen van bomen heeft ook een grote keerzijde… Iedere boom draagt bij aan een gezonde lucht, biodiversiteit en een stabiel klimaat. Het vernietigen van bossen op de schaal waarop we dat op dit moment aan het doen zijn, is niet duurzaam of houdbaar, maar heel schadelijk voor onze planeet en uiteindelijk dus ook voor onszelf. Onze volgende generaties hebben ook recht op een gezonde toekomst.

Over One Tree Planted

One Tree Planted is een non-profit organisatie die sinds 2014 ongeveer 15.000.000 bomen heeft geplant. Dit doen ze in samenwerking met partners in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De organisatie betrekt lokale bewoners bij het project om te zorgen voor draagvlak en educatie. We zijn er dan ook onwijs trots op dat we een kleine bijdrage kunnen leveren om de wereld groener te maken. Lees meer over One Tree Planted op hun website.

Klanten over ons

Kunnen wij u helpen?

Officiële bomenplanter

Voor elke registratie die wij weten te verwijderen, planten wij een boom in Nederland.

Intakegesprek aanvragen Bellen
4.7 444 reviews