BKR-registratie verwijderen? Het kan weer.

Geen hypotheek of lening krijgen vanwege een oude betalingsachterstand? Ook al is die al lang betaald en is je inkomen hoog genoeg? Het overkomt jaarlijks honderden Nederlanders. Een negatieve registratie bij het BKR kan grote gevolgen hebben. Ook als het probleem is opgelost blijft die negatieve BKR-registratie vijf jaar staan. Juridische dienstverlener Dynamiet.nl helpt mensen in nood om van hun registratie af te komen.


Onwettig

Dynamiet.nl vocht het afgelopen jaar op alle fronten een juridische strijd uit met het BKR. Het spande sinds de nieuwe BKR-regels 63 rechtszaken aan, waarvan er nog 22 lopen. Op enkele na werden alle zaken gewonnen of buiten de rechtbank om geschikt. Steeds oordeelde de rechter dat de negatieve registratie niet opwoog tegen de gevolgen. ,,We konden deze rechtszaken met onze ogen dicht doen. De rechter oordeelde steeds hetzelfde”.

Bakzeil

Onder al deze druk haalde het BKR bakzeil. Begin 2018 paste het zijn reglementen aan zodat het verwijderen van dit soort registraties toch mogelijk is. Daarin erkent het BKR dat terechte registraties toch verwijderd kunnen worden als die onrechtvaardig zijn. We hebben altijd al gezegd dat het verwijderen van terechte negatieve registraties kan en mag en zelfs dat het wettelijk moet. Nu geeft het BKR dit zelf ook toe. Iedereen op de zwarte lijst plaatsen en vervolgens weigeren om naar de individuele omstandigheden te kijken, kan nooit de intentie zijn geweest voor het oprichten van het BKR. Er moet vanuit het individuele belang van de consument gekeken worden of een registratie nog redelijk is. 

Specialist

Dynamiet.nl is inmiddels specialist in het laten verwijderen van negatieve registraties. Wij lichten kredietdossiers van consumenten door op procedurele fouten - wij zien heel veel slordigheden bij banken - en brengen met een beroep op de Wet bescherming persoonsgegevens het persoonlijke verhaal van onze cliënten onder de aandacht bij kredietverstrekkers en dwingen ze tot het maken van een belangenafweging. Ons doel is de aanpassing of verwijdering van oude aantekeningen uit het BKR-register.

Acceptatiebeleid & gratis adviesgesprek

Heeft u actuele betalingsachterstanden, dan kunnen wij u helaas niet helpen. Bij een problematieke schuldensituatie, dient u immers beschermd te worden tegen verdere schulden. Vraag daarom alleen een adviesgesprek aan, indien u uw financiën op orde heeft. Wij helpen u graag verder.